Vaste planten en siergrassen

Groenten planten op het balkon - 9 soorten groenten gepresenteerd aan beginners

Pin
Send
Share
Send


Of het nu in potten of bloembakken is - groenten kunnen niet alleen in de tuin worden geplant, maar ook op het balkon. We vertellen je welke groenten perfect zijn voor beginners.

Groenten kunnen ook op het balkon worden geplant

Niet iedereen kan een tuin bezitten. Maar zelfs als u alleen een balkon heeft, hoeft u het niet te doen zonder uw eigen groenten of fruit. Een balkon is er immers niet alleen om het met bloemen te vullen. Naast bloemen kun je hier ook groenten kweken. Hetzelfde geldt ook voor het terras. (Leestip: maak een moestuin op het terras - 5 opties gepresenteerd)

Voor iedereen die misschien nog nooit een eigen tuin heeft gehad en daarom zelf nooit groenten heeft geteeld, hebben we een paar groenten samengesteld die snel en goed oogstsucces beloven. U kunt dus zien hoe gemakkelijk het is om groenten op het balkon te planten. En als de teelt van deze rassen werkt, dan kun je het volgende jaar andere groenten proberen.

Vereisten voor het kweken van groenten op het balkon

Om de groenten op uw balkon prachtig te laten gedijen en veel fruit te dragen, moet aan een aantal belangrijke eisen worden voldaan. Deze vereisten worden hier kort samengevat.

Voldoende zon:

Aan de ene kant hangt het af van de selectie van de juiste groenten en aan de andere kant moet er voldoende zon zijn. Daarom zijn alleen balkons gericht op het zuidoosten of zuidwesten geschikt voor het kweken van groenten.

Adequate luchtcirculatie:

Het balkon moet ook goed worden geventileerd. De lucht mag niet staan ​​en mag niet worden vervuild met sigarettenrook. Als er geen voldoende luchtcirculatie is, zijn de planten veel vatbaarder voor ongedierte.

Gebruik grote plantenbakken:

Voor het planten van groenten op het balkon moet u de grootst mogelijke containers gebruiken. Ze moeten ten minste 10 liter kunnen bevatten en gemaakt zijn van klei, plastic of hout. Als alternatief kunt u ook een afgewerkte set voor een houten mini-bed krijgen. Dit is vergelijkbaar met een verhoogd bed (leestip: maak een verhoogd bed - 4 voordelen).

Grond goed voorbereiden / bemesten:

Je moet de grond voor het kweken van groenten verrijken met volwassen compost, zodat er voldoende voedingsstoffen in zitten. Voor een optimale groei van de groenteplanten wordt ook de toevoeging van een langzame meststof aanbevolen. In de zomer moet u opnieuw een vloeibare meststof gebruiken, zodat de toevoer van voedingsstoffen wordt aangevuld.

Mijn boektip over het onderwerp is "The Self-Catering Balcony":

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Self-catering balkon: het concept van maand tot maand 3 beoordelingen15,00 €Naar de winkel

9 groenten geïntroduceerd voor beginners

Niet alle groenten zijn even geschikt voor het balkon. Het is natuurlijk vooral motiverend voor beginners, als de eerste groenten niet lang op komst zijn. In dit geval is het een goed idee om in eerste instantie groenten te kiezen die vrij snel groeien. De volgende soorten groenten zijn bijvoorbeeld bijna perfect om op het balkon te kweken.

❃ Radijzen:

Je kunt radijs zaaien tussen april en september en de vruchten van je arbeid na ongeveer vier weken oogsten. Als u elke twee tot drie weken vers zaait, hebt u een bijzonder lange oogsttijd.

Radijzen houden van een zonnige tot halfschaduwrijke locatie en worden gekweekt in rijen met een afstand van 20 centimeter en een afstand van zes centimeter tussen de individuele planten. Goede buren voor deze groente zijn bijvoorbeeld wortelen, bonen, erwten, tomaten of sla.

❃ Salade plukken:

Sla plukken kan ook bijzonder goed op het balkon worden gekweekt. Geschikte variëteiten zijn veldsla, gesneden sla, rucola en lollo rosso. Het is het beste om dit soort sla niet naast selderij, peterselie en bieten te planten.

De pluksalade heeft ook een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plek nodig. Zaaien vindt plaats van maart tot augustus. De afstand tussen de rijen moet 30 centimeter zijn, tussen de afzonderlijke planten moet u een afstand van drie centimeter houden.

154 beoordelingen Hangende kruidentuin voor het balkon De kruidentuin kan worden gebruikt als een staande bloempot maar ook hangend. De hangende ketting is natuurlijk bij de levering inbegrepen 18.78 € Naar de winkel

❃ Zoete erwten:

Suikererwten zijn heel gemakkelijk te kweken en zijn daarom veel goedkoper te verkrijgen dan in winkels. Deze groenten hebben absoluut een zeer zonnige plaats nodig en losse grond die rijk is aan humus. Je zou de erwten tussen april en juli moeten zaaien en dan is het het beste om altijd drie of vier planten rond een klimhulp te groeperen.

Trouwens, goede buren voor de suikererwten zijn sla, wortelen, radijs en dille. Ze kunnen heel goed opschieten met de suikererwten.

❃ Wortelen:

Wortelen houden ook van de brandende zon en kunnen, afhankelijk van de variëteit, tussen eind februari en juni worden geplant. Houd een afstand van vijf centimeter tussen de planten en houd rekening met een zaaidiepte van ongeveer drie centimeter.

Als je uien naast de wortels plaatst, heb je een goede verdediging tegen de wortelvlieg. Tomaten, erwten, sla en dille zijn ook goede buren voor wortelen.

❃ bonen:

De bonen, die tot 40 centimeter hoog zijn, zijn bijzonder geschikt voor het groeien op het balkon. Bonen hebben absoluut een klimhulp nodig, maar je kunt ze ook goed laten groeien op de balkonleuning. U kunt bonen zaaien in bloembakken tussen half mei en eind juni. Doe vier zaden in elk gat in de bosbonen en laat er altijd een opening van vijf centimeter tussen.

Zet bonen nooit direct naast erwten en uien en prei zijn ook geen ideale buren. Komkommers, sla, tomaten, radijs en hartig zijn goed geschikt.

❃ tomaten:

Tomaten zijn waarschijnlijk de meest voorkomende groente op het balkon. Je kunt ze bijvoorbeeld kweken in kuipen, bloembakken of hangmanden. Het is alleen belangrijk dat je er rekening mee houdt dat tomaten veel zon en water nodig hebben om goed te gedijen.

Omdat tomaten geen vorst kunnen verdragen, moet u ze alleen vanaf half mei op het balkon planten. Plaats de individuele, plantjes in volgorde, maar niet te dicht bij elkaar. Elke individuele tomatenplant moet dan een klimhulp krijgen waaraan u de planten later kunt binden.

❃ komkommer:

Komkommers zijn ook geweldig om op het balkon te groeien. Net als tomaten hebben ze ook veel warmte en zon nodig. Ze zijn ook geschikt voor het kweken in kuipen, verkeerslichten en grote potten.

Naast de conventionele komkommers zijn ook mini-komkommers en citroenkomkommers zeer geschikt om op het balkon te kweken. U kunt vanaf half mei beginnen met zaaien. Bosbonen en dille zijn goede buren om op het balkon te groeien.

❃ pepers:

Ook vanaf half mei kunnen de paprika's een plekje krijgen op uw eigen balkon. Om een ​​geweldige smaak te krijgen, heeft het zeker veel zon nodig.

Tijdens het kweken kunt u zelf beslissen of u jonge planten uit de kwekerij op het balkon wilt planten of zelf de paprika wilt. In de laatste variant moet je de zaden een centimeter diep in groeiende kommen planten en ze vervolgens ongeveer 28 graden laten rijpen. Vanaf begin mei kun je de jonge planten dan in de moestuin planten.

❃ kruiden:

Kruiden passen ook heel goed op het balkon, maar je moet ervoor zorgen dat kruiden de brandende zon niet verdragen. Het is dus het beste om de potten met kruiden op een gedeeltelijk schaduwrijke plek te plaatsen.

Wat de keuze van kruiden betreft, kun je eigenlijk alles laten groeien wat je hartje begeert. Zeer populaire kruiden zijn dille, basilicum, bieslook, peterselie, salie, citroenmelisse, tijm en lavendel. Welke variëteit je ook kiest, je zou ze vanaf half mei moeten kweken en volgens de bijsluiter.

Video: 17 eetbare balkonplanten, groente, fruit en kruiden (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send