Vaste planten en siergrassen

Straatstenen reinigen - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


Straatstenen zijn vaak het visitekaartje van een tuin, daarom moet je de straatstenen minstens eenmaal per jaar schoonmaken. Hier is een gids.

Straatstenen moeten ook van tijd tot tijd worden schoongemaakt

Niet alleen het gazon, de bedden en de individuele planten hebben veel zorg nodig. Alle tuindecoraties, tuinmeubelen en zelfs tuinpaden moeten worden verzorgd. Tuinpaden of de bestrating kunnen heel snel vies worden en veel onkruid verspreidt zich in de kleine scheuren tussen de stenen. En dat ziet er echt lelijk uit.

Het enige probleem met de hele zaak is dat dit echt geen gemakkelijke klus is. Je moet tenslotte steen voor steen of spaander voor spaander bereiden en schoonmaken en onkruid verwijderen. Toch moet dit werk ook worden gedaan zodat de ingang van de tuin of de hele tuin er netjes uitziet.

Onze tip:

Als u regelmatig naar uw werk gaat en de straatstenen schoonmaakt, voorkomt u vanaf het begin dat zich zware vervuiling kan vormen en het onkruid zich extreem kan verspreiden. Mos en plukjes gras in de scheuren, evenals lelijke vlekken op de straatstenen hebben geen kans.

De volgende stapsgewijze instructies moeten u nu tonen hoe u de straatstenen het beste kunt reinigen, of ze zijn gemaakt van beton of natuursteen, en hoe u kunt wieden, b.v. Het is het beste om mos en bosjes gras van de scheuren te verwijderen.

Straatstenen reinigen - stap voor stap instructies

Stap 1 - Verwijder mos en onkruid:

Het eerste wat je moet doen is de straatstenen grondig vegen en het mos en onkruid van de scheuren verwijderen. Om mos en onkruid uit de scheuren in de straatstenen te verwijderen, kunt u een speciaal gereedschap gebruiken, een zogenaamde mosschraper of voegschraper (verkrijgbaar bij Amazon). Als alternatief kunt u ook een hogedrukreiniger gebruiken om de stenen scheuren te reinigen met een lichte mosbedekking. Chemische onkruidverdelgers mogen alleen in uitzonderlijke gevallen worden gebruikt.

Stap 2 - Oppervlaktereiniging:

Talloze weersinvloeden en vuil laten na verloop van tijd lelijke sporen achter op straatstenen. Daarom moet u natuurlijk het oppervlak van de straatstenen van tijd tot tijd reinigen.

»Betonblok reinigen:

Het is het beste om soda water te gebruiken voor betonblokken (frisdrank is verkrijgbaar in drogisterijen). Je moet dit gelijkmatig verspreiden met een bezem of rubberen trekker op de bovenkant van de steen. Indien mogelijk moet het oppervlak worden gereinigd bij goed weer, zodat het mengsel van soda en water minimaal 5 uur kan werken en de stenen optimaal drogen. Dit is de enige manier om het daarna effectief te reinigen.

waarschuwing:
Het soda-watermengsel mag niet in de ogen komen (spatgevaar), omdat dit tot verwondingen kan leiden.

»Schone natuursteen:

Als een straatsteen geen conventioneel betonblok is, maar een natuursteen (zoals graniet, marmer, kalksteen, enz.), Moet u natuurlijk een speciale natuursteenreiniger gebruiken (bijv. Verkrijgbaar bij Amazon) om de oppervlakken te reinigen. Bij het reinigen van natuurstenen mogen er nooit waterresten op het oppervlak achterblijven en na het reinigen moet u het oppervlak steeds opnieuw afdichten.

Overigens bieden gespecialiseerde bedrijven ook de behandeling aan van natuursteenverharding die in de loop van de tijd lelijk is geworden. In de regel zien de bewerkte gebieden er vaak als nieuw uit.

113 beoordelingen MEM Concentraat verwijderd uit groene afzettingen
  • MEM-algen en groene filmverwijderaar
  • professionele kwaliteit
  • Inhoud: 5 ltr.
13,90 € Naar de winkel

Stap 3 - Speciale vlekkenverwijdering:

Soms vormen zich ook speciale vlekken op de straatstenen, die vervolgens expliciet moeten worden verwijderd. Dit omvat vogelpoep, die meestal gemakkelijk kan worden verwijderd met heet water en een borstel.

Het verwijderen van olievlekken is echter iets complexer. Als ze nog vers zijn, kunt u ze binden met zand (u kunt ook kattenbakvulling gebruiken) en ze vervolgens verwijderen met een vetoplosmiddel. Aan de andere kant moet u eerst oudere olievlekken vloeibaar maken (bijv. Met terpentine) voordat u de vlekken kunt binden en verwijderen.

Tip:

Als alternatief kunt u in plaats van een vetoplosmiddel ook een vaatwastab in een beetje water oplossen. Dit maakt het ook gemakkelijk om de olievlekken te verwijderen.

Video: Nieuwe bestrating (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send