Kruiden

Bescherm kruidenbedden tegen slakken - zodat u zelfs zonder chemische club succesvol bent

Pin
Send
Share
Send


Slakken in het kruidenbed kunnen een tuinman wit maken. Van de chemieclub is hier geen sprake. Dat hoeft niet, er zijn tenslotte nog andere methoden.

Laat de chemische club weg Slakken zijn uiterst belangrijk voor de natuur en dragen bij aan een betere bodemkwaliteit. Maar hoe nuttig de dieren ook zijn, er zijn twee plaatsen waar je geen slakken wilt weten: in de groente- en kruidenbedden.

In principe kun je natuurlijk verschillende pesticiden gebruiken om slakken in het kruidenbed te bestrijden. Het enige probleem is dat de remedies vaak niet alleen slakken doden, maar ook andere voordelen die uw kruiden niet aanvallen. Je wilt ook de kruiden in je keuken gebruiken of er thee uit schenken. Gebruik daarom nooit chemische bestrijdingsmiddelen of middelen die giftige of schadelijke stoffen bevatten.

Bescherm het kruidenbed mechanisch

Mechanische hulpmiddelen zijn een goede manier om de kruiden tegen slakken te beschermen. Ze bestaan ​​uit dunne platen of stroken die onder een scherpe hoek uit de rand van het bed steken. Ze voorkomen dat de slakken überhaupt in bed komen. Er zijn verschillende manieren om deze grens te maken:

  • De commerciële variant
  • Laad de rand met plastic strips
  • Installeer de regengoot

De commerciële variant is eenvoudig, maar relatief duur. Je krijgt ze meestal direct in een compleet pakket met een kruidenbed of groentebed. De zijgrens is al verlengd door een naar buiten uitstekende hoek, waarvan de rand zo scherp is dat slakken er niet over glijden.

De andere twee varianten zijn goedkoper, maar met handwerk. U kunt bijvoorbeeld een plastic rand van de rol gebruiken als een plastic strip. De grensstroken zijn verkrijgbaar in een rechte, lichte en sterk golvende vorm. Om ze te bevestigen, plaatst u eenvoudig de stroken tussen de stenen bij het bouwen van het bed of bevestigt u ze met grotere stenen.

De laatste variant is vrij eenvoudig en kan er aantrekkelijk uitzien als u metalen regengoten gebruikt. Je koopt een goot en snijdt deze in geschikte stukken zodat je het hele bed kunt omlijsten. Plaats nu de regengoot op de rand met de opening naar beneden. Om het te repareren, kiest u eenvoudig stenen schroeven die u door de regengoot rechtstreeks in de rand boort.

Home remedies voor slakcontrole

Als je maar een paar slakken hebt en geen omslachtige permanente oplossing wilt proberen, kun je huismiddeltjes gebruiken. Bijna elke tuinliefhebber kan je één ding vertellen, en je kent waarschijnlijk ook een aantal ideeën die nog steeds voortkomen uit het verhaal van oma:

➜ De bierval: Ze graven een lege mok in de grond en schenken bier in de mok. Omdat de opening op gelijke hoogte is met de grond, vallen de slakken in de val wanneer ze het bier willen drinken.

➜ zout: Dit is ook een huismiddeltje, maar slechts in beperkte mate aanbevolen. Zout beschadigt niet alleen de grond, maar doodt ook de planten die ermee in contact komen. Omdat de slakken door het zout bewegen, verspreiden ze het meestal nog voordat je sterft op plaatsen waar je nog steeds vers groen wilt.

➜ Verzamelen: Dit huismiddeltje is zeer effectief, onschadelijk voor slakken en brengt een beetje beweging in uw avondarrangement. Loop in de schemering rond het kruidenbed met een zaklamp en verzamel alle slakken die je vindt. Keer stenen om, kijk onder schelpen en pluk de slakken uit de grond.

Gooi slakken weg - maar hoe?

De vraag van de vraag is wat doe je met de verzamelde en nog levende slakken. Je kunt ze niet op de composthoop zetten, omdat ze zich daar alleen zouden vermenigvuldigen. De tuin van de buurman is ook een taboe, tenminste als je een vriendschappelijke relatie wilt of als je geen manier kunt vinden om te voorkomen dat de slakken naar huis terugkeren.

Als je in een zeer landelijke regio woont, kun je de slakken voeren aan ganzen of eenden. Als je een koivijver hebt, zullen de slakken je als voer dienen.

Als al deze opties niet beschikbaar zijn, is een weide of een stuk bos voldoende om buiten te zitten. Er moet echter een paar honderd meter zijn tussen uw eigendom en de weide, zodat de slakken niet langskomen tijdens hun migratie.

Pin
Send
Share
Send