Kruiden

Hibiscus verliest bladeren - 3 mogelijke redenen

Pin
Send
Share
Send


Als de hibiscus zijn bladeren verliest, of het nu een kamerplant is of buiten in een emmer, zijn onderhoudsfouten meestal de reden. Dit moet worden gestopt.

© arkadijschell - Fotolia.com Wanneer de hibiscus (marshmallow) zijn bladeren verliest, kan het "kattengejank" groot zijn. Nou, iedereen weet van de tuinhibiscus dat hij in de herfst zijn bladeren verlaat. Dit is vrij normaal vanwege de vegetatie. Maar hoe zit het met de exotische planten in de goede kamer of op het terras? Waarom verliest de kamer- of emmerhibiscus plotseling zijn bladeren? En kun je er iets aan doen? We willen dieper ingaan op deze vragen die de bloemenliefhebber in zo'n hachelijke situatie brengen.

Waarom verliest hibiscus zijn bladeren?

Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de hibiscus plotseling zijn bladeren afstoot. Deze zijn voornamelijk te wijten aan onderhoudsfouten.

❶ Gevaar door wateroverlast

In de zomer moet u de grond waar de hibuskus zich in de kamer of op het balkon bevindt vochtig houden. Het is echter uiterst belangrijk om wateroverlast te voorkomen. Geef je hibiscus geen water totdat de bovenste grond is opgedroogd. U moet overtollig water in de plantenbak afvoeren. Anders leidt de wateroverlast tot wortelbederf. Als deze situatie al is opgetreden, snijd de aangetaste wortels terug in het gezonde wortelweefsel en verpot de plant met nieuwe grond.

Als de verrotting te ver is gevorderd, komt elke poging om te redden te laat

❷ Een te koele locatie

De kamer- en emmerhibiscus houdt van een warme locatie in de zomer, behalve de laaiende middagwarmte. In de winter voelt dit het meest comfortabel bij temperaturen van 12 tot 14 ° C.
De hibiscus kan zijn bladeren verliezen, zelfs na het veranderen van locatie - naar de winterkwartieren. Als bovendien de temperatuur daalt tot de gevaargrens van 10 ° C, zullen de bladeren onvermijdelijk loskomen van de struik en moet worden verwacht dat de hibiscus in de kamer of emmer volledig zal krimpen.

»Tip: De hibiscus heeft een lichte locatie nodig voor de winter. Water geven is ook zuiniger tijdens de wintermaanden.

❸ De plant is te donker

Zorg ervoor dat je hibiscus niet te donker is in de kamer of op het terras. Hij wil meestal een lichte locatie. Deze lichtomstandigheden moeten ook zoveel mogelijk worden gehandhaafd voor overwintering. Anders verliest de hibiscus zijn kracht en laat hij zijn bladeren vallen.

Video: Schimmel in de roos, ook wel black spot genoemd. Zwarte vlekken. (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send