Perkplanten

Vermenigvuldig hortensia - kleine gids

Pin
Send
Share
Send


Als je zelf hortensia's voor je tuin of tuinvrienden wilt kweken, hoef je niet eens een groene duim te hebben. Voortplanting door stekken is b.v. gemakkelijk.

© aquaphoto - Fotolia.com Bijna geen bloem wordt meer in een tuin geplant dan hortensia. Geen wonder, want de rustieke charme geeft elke tuin een speciale flair. Bovendien kan de hortensia op verschillende manieren in de tuin worden gebruikt. Of het nu als kuipplant, in een bed of als een haag is - de hortensia is altijd ideaal als een klodder bloemen te midden van groene bladeren. Je kunt hun bolvorm bijvoorbeeld vinden, vooral in cottage-tuinen.

Als je eenmaal een hortensia in de tuin hebt geplant, kun je er meestal geen genoeg van krijgen. Dit is niet erg, want je kunt in een mum van tijd veel andere planten uit een enkele hortensia kweken. Dit wordt mogelijk gemaakt door de verspreiding van stekken, die meestal soepel werkt met hortensia's. Met een beetje vaardigheid kun je in korte tijd een zee van hortensiabloemen kweken.

Hoe hortensia's door stekken te vermeerderen

1Snijd in juli een paar nieuwe scheuten af ​​die nog niet houtachtig zijn en geen bloemknoppen hebben, en snijd ze in secties met een paar bladeren aan de boven- en onderkant. Je moet echter de onderste bladeren afsnijden. Snijd anderzijds de bovenste in het midden, zodat de stekken in de kweekpot niet zoveel ruimte innemen en het verdampingsgebied ook wordt verminderd.

2 Doe de scheuten nu een paar centimeter diep in een pot met groeiende grond. Dit bevat alle voedingsstoffen die de stekken aanvankelijk nodig hebben om wortels te vormen. Bevochtig de grond vervolgens goed en zorg er altijd voor dat de grond vochtig blijft.

3 Nu hebben de groeiende schepen nog steeds een kap nodig. Hier is het voldoende als u de stekken eenvoudig afdekt met wat folie. Op een schaduwrijke plek in de tuin vormen de eerste fijne wortels zich na ongeveer 3 tot 4 weken. Dan kun je letterlijk kijken hoe de stekken groter worden.

4Wanneer er voldoende wortels zijn gevormd, kunt u de stekken overplanten in kleine individuele potten. De kleine planten hebben geen dekking meer nodig. In de winter moet u ze echter binnen brengen en op een koele plaats bewaren. Volgend voorjaar kunt u de nieuwe hortensia planten volledig in de tuin planten.

Belangrijk:

Hortensia's hebben veel water nodig. Het is daarom belangrijk dat u ze regelmatig water geeft. Het is ook belangrijk dat je de hortensia's regelmatig bemest. Voeg eenvoudig elke twee maanden een speciale hortensia-meststof toe aan het irrigatiewater.

Video: De Agapantus snoeien: hoe doe je dat? Tuinmanieren (November 2020).

Pin
Send
Share
Send