Klimplanten

Een pompoen planten - 2 opties

Pin
Send
Share
Send


Een pompoen planten klinkt voor velen gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Omdat je fout kunt gaan met planten.

Wat voor soort plant wil je planten?

De pompoen is erg populair

Sinds Halloween-feesten en heksenfestivals ook in Duitsland worden gehouden, is de pompoen zelfs in de kleinste tuinen extreem populair! Ongeacht of het na de oogst wordt gebruikt voor heerlijke gerechten of voor kleurrijke herfstdecoraties. De variëteiten die nu verkrijgbaar zijn in speciaalzaken, betekenen dat zelfs bij regionaal lagere temperaturen - pompoenen over het algemeen extreem warmtegevoelig zijn - pompoenenteelt winstgevend is.

Vraag naar de vele pompoenrassen

Het wordt echter aanbevolen voor elke tuinman om een ​​idee te krijgen van de vele pompoenrassen en hun talloze toepassingen voordat ze pompoenen in hun eigen tuin kweken. Naast het lezen van vakliteratuur, zijn bezoeken aan de vele pompoenoogstfestivals, die meestal in de herfst worden gehouden door tuiniers of op sommige boerderijen, ook geschikt. Als u nu een variëteit hebt gekozen, hoeft u deze alleen maar te planten. Hier zijn twee manieren om dat te doen.

Een pompoen planten - 2 opties

"Mogelijkheid nr. 1 - zaaien van potplanten:
De pompoenpitten worden vanaf half april in kleine plantpotten geplant, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen in warme, zonovergoten ruimtes. Steek hiervoor de kern met de puntige kant naar beneden in de groeiende grond die eerder in de plantenpotten was gevuld - druk zachtjes aan. Per plantpot moet slechts één kern worden gebruikt, omdat pompoenen vanaf het begin veel ruimte nodig hebben.

Tip: De kern mag alleen minimaal onder het aardoppervlak worden geplaatst. Een kleine kernspleet kan zelfs naar boven kijken.

Als de pompoenplant zich na een paar weken goed heeft ontwikkeld (ca. 4 tot 6 bladeren sterk), kan deze buiten worden geplant. Wen eerst aan de pompoenen in de plantpotten voor een week buiten aan de temperaturen, plant dan de pompoenplanten op de gewenste locatie.

"Mogelijkheid nr. 2 - zaaien in het veld:
Als de tuinman de pompoenpitten echter onmiddellijk buiten wil zaaien, moet de tijd niet worden gekozen tot half mei - na de ijzige ijsheiligen. In dit geval worden de pompoenpitten 1 tot 2 centimeter diep in de grond gedrukt en de eerste dagen bedekt met een beschermend vlies.

Tip: Als je de pompoenpitten 24 uur van tevoren in lauw water laat weken, ontwikkelt zaaien in de grond zich meestal beter.

Kortom, voor beide zaaien moet de afstand tussen de pompoenpitten of kleine planten altijd ongeveer 1 meter en meer zijn. Omdat de pompoenplanten zich zeer wijd ontwikkelen - ongeacht of ze in de vorm van een struik of als een rank zijn.

Video: The UNTHINKABLE happened in Minecraft - Part 28 (November 2020).

Pin
Send
Share
Send