Klimplanten

Ontspanning en creativiteit - waar een tuin toe in staat is

Pin
Send
Share
Send


Ontspanning en creativiteit staan ​​dicht bij elkaar, want wie het beste uit zijn herstelfase haalt, is creatief. We leggen hier uit waarom een tuin is tot alles in staat.

De tuin is voor velen een plaats van recreatie

Zelfs als je gelooft dat ontspanning en balans alleen te vinden zijn in een sanatoriumachtige omgeving, heb je het hier helemaal mis. Natuurlijk zijn er veel mensen die in staat zijn om op stilte en afzondering te reageren met het gewenste ontspanningseffect, wat uiteindelijk het doel is om nieuwe kracht te verzamelen en dus te regenereren. Desalniettemin is de vorm van volledige ontspanning erg type-afhankelijk.

Sommige mensen voelen zich bijvoorbeeld bijzonder comfortabel wanneer ze met een goed boek kunnen stoppen. Een ander kan door de televisie worden besprenkeld. Daarnaast is er ook een hele reeks mensen die op zoek zijn naar creatief werk om hun optimale niveau van ontspanning te bereiken. Daarom zijn creatieve vrijetijdsactiviteiten vaak beter dan sommige ontspanningsoefeningen en vooral veel effectiever.

De uitlaatklep voor de ziel

Creativiteit richt zich op de diepste neigingen van een persoon en hun verlangen naar zelfvervulling, waarvoor er in het dagelijks leven weinig of geen ruimte is. Het is daarom des te belangrijker dat je wat meer tijd neemt en je creativiteit de vrije loop laat in welk gebied dan ook.

Je zult snel zien dat je vreugde en innerlijke voldoening kunt vinden in creatieve activiteiten, die uiteindelijk alle gedachten over je dagelijkse problemen naar de achtergrond duwen en zo de weg naar ontspanning openen. Als we met creatief werk werken, bereiken wij mensen een extreem positieve concentratie, die een kalmerende werking heeft op ons organisme en op onze zenuwkostuums.

»Het goede eraan:

Dit type concentratie is ook op geen enkele manier veeleisend en vermoeiend, omdat alle acties en acties erachter volledig worden ondersteund door een positieve en open innerlijke houding. Om deze reden voelen we dat de fysieke inspanning die ermee gepaard gaat, ontspannend is. Zo'n creatieve evenwichtsactiviteit kan dan het ideale centrum voor zielsverzorging worden.

Oefening kan ook ontspannend zijn

De locaties voor dergelijke creatieve activiteiten kunnen natuurlijk net zo gevarieerd zijn als de betrokken activiteiten. De creatieve disposities gaan daarom meestal hand in hand met verborgen talenten, die je ook in deze context uitgebreid kunt inbrengen en uitleven.

Bijvoorbeeld sommige mensen Ontspan vooral goed bij het doen van huishoudelijk werk, doe-het-zelf of bij het sporten. Zelfs als dit gepaard gaat met zware lichamelijke inspanning. Anderen vinden absolute rust en ontspanning in het tuinieren. (Link-tip: rugvriendelijk tuinieren - 5 tips)

Gebruik de tuin als een plek voor creativiteit

In het verleden was de tuin een puur bruikbaar gebied, dat werd gebruikt voor de teelt van groenten en fruit, om het binnenlandse menu te voltooien. Tegenwoordig heeft de tuin echter een heel andere betekenis. Dus dit is nu een toevluchtsoord voor vrije tijd en hobby.

U hoeft niet langer te vertrouwen op de vervelende teelt van groenten en fruit, omdat we deze producten meestal wekelijks en tegen betaalbare prijzen in de supermarkten kunnen kopen. Toch is er een leger van hobbytuiniers die zich concentreren op het kweken van hun eigen tuinproducten uit pure vreugde en er ook van kunnen genieten met de vreugde van een klein kind.

Natuurlijk betekent een tuin werk, maar met de juiste uitrusting en vooral de juiste kleding voor tuiniers van e.s. dit is geen probleem en is ook een van de beste recreatieve activiteiten. Denk je dat niet? Probeer het dan gewoon. Omdat wanneer uw tuin zich in volle en geurige pracht toont, dit niet alleen een ervaring voor uw zintuigen is, maar ook een diepe innerlijke voldoening uitlokt voor de oase van rust en ontspanning die u hebt gecreëerd.

Video: HOE JE VANUIT HET NIETS EEN TUIN MAAKT (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send