Klimplanten

Bestrating voegen planten in plaats van schoonmaken: instructies en geschikte voegplanten gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Iedereen die verharde paden of een verhard terras heeft, moet constant de voegen reinigen. Vervelend, toch? Maak een einde aan de stress en plant de gewrichten.

Bespaar jezelf het irritante krabben van gewrichten

Er is waarschijnlijk niet meer irritant werk dan het reinigen van bestratingsvoegen. Je denkt dat je eindelijk alles hebt afgemaakt en huilt weer door de gewrichten van onkruid. Dan begint het hele spel opnieuw. Kras op je knieën en gewrichten. Je kunt jezelf echter ook dit vervelende werk besparen. Hoe? Door eenvoudig de gewrichten te planten. Je hoeft de bestratingsvoegen nog een laatste keer van het vervelende onkruid te verwijderen en je kunt ze verfraaien met stevige, platte planten. Het praktische en visuele resultaat is absoluut indrukwekkend!

Hier presenteren we kruiden, mossen en lage struiken die ideaal zijn voor het vergroenen van de bestratingsvoegen.

Dit is hoe bestratingsvoegen groen worden gemaakt

❶ Voorbereiding voor het planten van gewrichten

Allereerst moet het onkruid eruit komen. Dit is het meest inspannende deel van het werk, omdat er vaak planten zijn met lange, diepe wortels die moeilijk te verwijderen zijn tussen de bestratingsvoegen. Eenvoudig wietplukken helpt vaak niet. Maar er zijn tools en methoden die uw werk eenvoudiger maken:

❖ Gereedschap met doorn, kras of mes:

Ze zijn relatief eenvoudig te gebruiken. Als u op uw knieën werkt, hebt u meer kracht - de procedure is echter stressvol voor de knieschijven en niet erg gemakkelijk op de rug. Plaats daarom kniebeschermers en neem vaak pauzes met rek- en rekoefeningen.

❖ Elektrische voegreinigers:

Elektrische voegreinigers zijn handig en efficiënt. Het dure apparaat is alleen de moeite waard voor zeer grote gebieden. Je kunt het apparaat natuurlijk ook samen met verschillende buren kopen. Als alternatief kunt u ook op professioneel gebied vragen of u een gezamenlijke schoonmaker kunt lenen.

❖ Hogedrukreinigers en vlammenapparaten:

U werkt met waterdruk of gasvlammen. Beide verwijderen betrouwbaar onkruid. Meer hierover op de pagina's van hogedrukreinigers en onkruidbranders.

❖ Onkruidverdelger:

Je raadt het waarschijnlijk al - de chemieclub moet de absolute uitzondering blijven.

❷ Vul de voegen met aarde

Vul de voegen na grondige reiniging met zandige, goed doorlatende en losse grond. Het grondmengsel wordt ook wel daktuingrond genoemd. Strooi de aarde royaal over de gewrichten en veeg naar binnen.

❸ Groene gipsverbindingen

Zodat de bestratingsvoegen groen kunnen worden gemaakt, mogen ze niet te smal zijn. Met een breedte van minder dan twee centimeter zijn speciale zaadmengsels geschikt, die kruiden en resistente, kleine groene planten bevatten. U kunt bredere gewrichten groen maken met een vlakke bekleding. Om dit te doen, moet je de kluit goed water geven voordat je hem plaatst. Als de kluit te groot is, kort deze dan in met een gladde, scherpe snede. De meeste kleine struiken zijn robuust en verdragen de snede goed.

➜ Geschikte planten voor bestratingsvoegen:

Sternmoos - © fabianammer - Fotolia.com De Sternmoos is groenblijvend en bezaaid met veel kleine, witte bloemen in de lente / zomer. Het is slijtvast. Kattenpoten, muurpeper en houseleek zijn ook permanent groen. Je kunt de planten gemengd laten groeien of bij één variëteit blijven - beide zien er aantrekkelijk uit. Pas eenvoudig aan uw smaak en tuinstijl aan.

Goldmoos Sedum - © kamolladee - Fotolia.com Sedum voelt zich ook goed in wegdekvoegen. De meeste sedumsoorten blijven plat en zijn gewend aan moeilijke omstandigheden. Af en toe storen de planten niet. Ze mogen echter niet te veel worden gebruikt.

Pfennigkraut - © emer - Fotolia.com Ook erg mooi en goed geschikt voor gewrichten: puntige noten en pennywort. De stekelige noot ziet er stekelig uit, maar is volledig onschadelijk. De pennywort heeft kleine, ronde bladeren in een fris groen.

Wollige tijm - © bildschoenes - Fotolia.com Tijm doet het ook erg goed in wegdekvoegen. De tijm is niet alleen verkrijgbaar als lang kruid, maar ook als plat kruid. Bijvoorbeeld wollige (vilt) tijm die slechts 3 - 5 cm hoog wordt. Met kleine, roze zomerbloemen is het een mooi gezicht. De Romeinse kamille en de Braunelle zijn goed geschikt voor zwaar gebruik, bijvoorbeeld in de tuin met kinderen.

❹ Zorg na het planten

In de eerste paar weken na het planten of zaaien, moet u de gewrichten regelmatig water geven. Behalve af en toe snoeien is onderhoud niet meer nodig.

Video: Hoe kom je van onkruid tussen de bestrating af? Tuinmanieren (September 2020).

Pin
Send
Share
Send