Klimplanten

Renoveer trellis - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


De late herfst is het ideale moment om alle hekjes te renoveren. Hier is een kleine stapsgewijze handleiding over hoe verder te gaan.

Trellis renoveren is eenvoudig

Stap 1 - Verwijder planten

De late herfst is de beste tijd om te renoveren, omdat de planten in deze periode toch moeten worden gekapt. Voordat u echter begint met de renovatiewerkzaamheden, moet u eerst de eerder teruggesneden hoofdplantenscheuten voorzichtig uit het gaas verwijderen. Het beste wat je kunt doen, is een steun bouwen direct naast de respectieve fabriek - bijv. een oude tuinstoel - en leg de plant losjes los van de tralies. Je kunt natuurlijk ook korte opnames op de vloer zetten voor een korte tijd. Het is alleen belangrijk dat de afzonderlijke plantendelen geen verwondingen hoeven te vertonen, wat natuurlijk ook geldt voor het bijbehorende wortelgebied.

Stap 2 - Renovatiewerkzaamheden

Afhankelijk van het type klimhulp kan deze nu ter plaatse worden gerenoveerd. Het is echter beter als u de klimhulp demonteert, deze grondig renoveert (mogelijk het hout schuurt en opnieuw schildert) en vervolgens opnieuw installeert. Op deze manier kunnen klimhulpmiddelen natuurlijk ook volledig worden vervangen of aanzienlijk worden uitgebreid indien nodig.

Stap 3 - Rijg de plantenschoten in

Nadat de renovatiewerkzaamheden aan de trellises en trellises zijn voltooid, moeten de eerder verwijderde plantscheuten uiteraard opnieuw worden ingeregen. Dit werk vereist niet alleen de grootste aandacht (risico op verwonding van de planten), maar ook een beetje tuinvaardigheden zodat de plant in het komende voorjaar relatief gelijk langs het hekwerk kan groeien.

Video: #47 Hoe monteer je een tuinhek? - Houten hekwerk plaatsen (November 2020).

Pin
Send
Share
Send