Klimplanten

Gezonde grond in de tuin - maar hoe?

Pin
Send
Share
Send


Bekijk de vloer van dichterbij

Planten kunnen alleen groeien als die er zijn gezonde grond in de tuin is aanwezig. Daarom werkt een tuin niet zonder de juiste grond. Het zou dus het doel van elke tuinman moeten zijn om het ecologische evenwicht te behouden.

Test het ecologische evenwicht
De eerste vraag die moet worden gesteld, is of het ecologische evenwicht in de tuin mogelijk wordt verstoord. Je kunt dit herkennen aan een verdichte grond of een grond die weinig voedingsstoffen bevat. De beste manier om dit te testen is om de aard van de grond van dichterbij te bekijken en een pH-bepaling te maken.

Vergeet niet te bemesten
De vloer moet in elke tuin centraal staan ​​en op een natuurlijke manier worden behandeld. Als er voedingsstoffen ontbreken, vergeet dan niet om de grond een beetje te bemesten of los te maken.

Welke planten voor welke grond
Aan de planten kun je ook zien welke grond je in de tuin hebt. Paardebloemen en salie groeien bijvoorbeeld op zeer kalkrijke grond. Brandnetels vertonen veel stikstof in de bodem. Vochtigheid kan worden gezien door de kippenmuur en de echte kamille. Je kunt ook een grondactivator van de tuinmarkt krijgen om het evenwicht in de tuin te herstellen. Het is echter belangrijk dat je je niet teveel bemoeit met de natuur.

Video: Kijkersvragen over kalk in de tuin. Tuinieren in de winter. Tuinmanieren (November 2020).

Pin
Send
Share
Send