Kruiden

Zorg voor Bougainvillea - Hoe de plant water te geven, te bemesten en te vermenigvuldigen

Pin
Send
Share
Send


Er is geen reden om geen exotische charme op uw balkon of terras te brengen met de Bougainvillea. Het hangt echter af van de juiste zorg.

© Hong - Fotolia.com

De kleine struiken zijn niet alleen ijverige klimmers, ze fascineren ook met hun schijnbaar weelderige, kleurrijke bloemen. Het feit dat dit alleen kleurrijke schutbladen zijn, die de nogal onopvallende bloemen omsluiten, is de plant vergeven, omdat de kijker snel droomt van een vakantie in het zuiden wanneer ze worden gezien. Om de tripletbloem binnenkort in uw tuin te bewonderen, geven wij alle nodige onderhoudsinstructies. Maar allereerst willen we u kennis laten maken met de mooiste bougainvillea-soorten.

De mooiste bougainvillea-soorten

Het plantengeslacht Bougainvillea werd voor het eerst beschreven door Philibert Commerson in de late 18e eeuw. De naam kwam van Louis Antoine de Bougainville. De Franse zeevarende had een eerste exemplaar ontdekt tijdens een omvaart in Zuid-Amerika. De tuinman Karl Ruser maakte naam voor de verspreiding van de exotische soorten in Europa. Tegenwoordig zijn er bijna 20 soorten bekend. Enkele bijzonder aantrekkelijke variëteiten worden hieronder beschreven.

❍ Bougainvillea spectabilis "Jamaica White":

Met zijn witte schutbladen biedt deze variëteit een groot contrast met het bladgroen. De plant is vrij eenvoudig te kweken als klimplant of als struik.

❍ Bougainvillea x buttiana "Barbara Karst":

Als u op zoek bent naar een bijzonder krachtige plant, is dit de plek voor u. Groeihoogtes tot vijf meter kunnen worden bereikt. Deze variëteit betovert met zijn rode fonkelende bloemen tussen mei en september.

❍ Bougainvillea glabra "Variegata":

Deze soort is bijzonder mooi om naar te kijken. Naast de roodpaarse schutbladen zorgt het geelgroene blad ook voor dit.

Giet bougainville op de juiste manier

De waterbehoefte van de planten kan als matig worden beoordeeld. Omdat wateroverlast onder geen enkele omstandigheid wordt getolereerd, is een kleine gevoeligheid vereist bij het water geven. Wateroverlast in bougainville leidt bijzonder snel tot wortelrot. De planten kunnen dan niet meer worden opgeslagen.

De tripletbloem is ook bestand tegen watertekorten, maar herstelt zich als hij voldoende water krijgt. Als er te weinig water wordt gegoten, werpen de wonderbloemen hun bladeren af. Dit is lelijk, maar geen zorgen, als de hobbytuinier zijn watergedrag verandert, verschijnen er binnenkort nieuwe scheuten.

Om de planten zich goed te laten ontwikkelen en uitbundig te laten bloeien, is een gelijkmatige toevoer van water belangrijk. De aarde moet altijd licht vochtig aanvoelen, maar nooit nat.

Tip:
Bladeren vallen ook in de koele winterkwartieren. Het gieten moet hier worden beperkt. Maandelijks water geven is meestal voldoende. De plant zal in het voorjaar betrouwbaar ontkiemen.

Bemest bougainvillea goed

De tripletbloemen moeten tijdens het groeiseizoen regelmatig worden bemest. Dit zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei. Commerciële bloeiende plantenmeststof kan wekelijks worden gebruikt. Als je compost toevoegt aan de potgrond, zorg je voor een natuurlijke meststof die voldoende voedingsstoffen levert in het eerste jaar van staan. De planten worden ook erg goed als ze van tijd tot tijd worden bewaterd met brandnetelsoja. De planten worden niet bevrucht in de wintermaanden.

Dit is hoe je de bloemen promoot

De juiste zorg is er natuurlijk op gericht om de tripletbloem in volle bloei te ervaren. De hobbytuinier moet weten dat de bougainville alleen kleine, onopvallende witte bloemen produceert. Wat ons opvalt en wat de plant zo populair maakt, zijn de opvallend kleurrijke schutbladen die de kleine bloemen omsluiten. De eigenlijke bloemen duren maar een paar dagen, maar het kleurenspel van de schutbladen kan de hele zomer duren als er goed voor wordt gezorgd.

⇒ Deze maatregelen bevorderen de bloei:

  • beschermde locatie
  • veel warmte
  • veel zon
  • voldoende water geven
  • regelmatige bemesting

⇒ Deze maatregelen beschadigen de bloei:

  • donkere stand
  • regenbuien
  • schaduw
  • wateroverlast
  • te weinig water

Bougainvillea goed vermenigvuldigen

Als je al een plant hebt en er goed voor zorgt, kun je deze binnenkort vermenigvuldigen. In het geval van bougainville wordt dit meestal gedaan met behulp van stekken. Ga als volgt te werk:

Kopstekken worden in het vroege voorjaar verkregen. Je kunt dit combineren met het overplanten van de tripletbloem. De stekken moeten 15 tot 20 centimeter lang zijn. Om het bewortelen te versnellen, kunt u het snijgebied behandelen met een groeihormoon. Vervolgens worden de stekken in een container gevuld met groeiende grond geplaatst en op een heldere en warme locatie geplaatst.

Als je geen mini-kas hebt om te kweken, kun je een vergelijkbaar klimaat creëren door de planter met een plastic kap te bedekken. Er moet een constante temperatuur van ongeveer 24 graden zijn. De stekken moeten binnen ongeveer acht weken wortels hebben. Na nog eens vier tot zes weken kun je de plantjes naar grotere plantenbakken verplaatsen. Aanbevolen waarde: Bougainvillea planten - belangrijke informatie over locatie, grond en tips voor het verplanten.

Detecteer ziekten en plagen op de bougainvillea

Degenen die de genoemde verzorgingsinstructies volgen, kunnen genieten van gezonde en krachtige planten en worden zelden geconfronteerd met ziekten of plagen. Als de plant echter problemen heeft, houdt hij deze niet lang achter de berg, maar geeft via zijn bladeren aan dat er een onderhoudsfout is:

Leaf vallen:

Als er een radicale daling van bladeren is, is de plant te weinig water gegeven of te nat. Dit kan eenvoudig worden gecontroleerd door het substraat te onderzoeken.

Als er een waterfout was, regenereert de tripletbloem zich meestal zeer snel. Als er wateroverlast was, begonnen de wortels meestal al te rotten en is er meestal geen redding voor de bougainvillea.

Bladverkleuring:

Als de weelderige groene bladeren van kleur veranderen, is er meestal een gebrek aan voedingsstoffen, wat kan worden gecompenseerd door de juiste bemesting. Als het blad vergeeld is, is er meestal een tekort aan stikstof. Als de bladaders groen blijven, maar de rest van het blad geel wordt, duidt dit op een ijzertekort.

Bladluizen:

Een verkeerde locatieselectie kan leiden tot bladluizen. Vooral in winterkwartieren komt het voor dat het ongedierte zich over de plant verspreidt als de positie te donker is. Regelmatige inspectie van de planten is essentieel om de plaaginsect tijdig te herkennen en dienovereenkomstig te kunnen reageren. Bladluizen kunnen meestal volledig worden verwijderd zonder chemicaliën. Het is vaak voldoende om de plant te douchen met een harde waterstraal. Brandnetelslurry injecteren (instructies om zelf brandnetelslurry te maken) is ook behoorlijk effectief.

Bloeiende rotte planten:

Als de gehoopte bloemen niet op de plant verschijnen, wordt deze niet noodzakelijkerwijs beïnvloed door een ziekte, maar vertoont het wel tekenen van een tekort. De belangrijkste componenten moeten worden gecontroleerd: locatie, hydratatie en voedingsbehoeften. Als de plant helder en warm is, voldoende water krijgt en regelmatig wordt bemest, zou de bloem er niet lang moeten uitzien.

Video: 4 Tips To Grow Bougainvillea At Home - Gardening Tips (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send