Klimplanten

Stapplaten leggen - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


Stapstenen in de tuin brengen vaste grond onder je voeten zonder het te bestraten. Leggen is niet moeilijk, maar moet toch zorgvuldig worden gepland.

Zolang de zon schijnt, is de wereld in orde, maar het Duitse weer geeft ons constante regen, zo veel tuinbezitters tenen door zijn groene oase. Gazons zijn mooi, maar zacht maar nogal ongemakkelijk. Om deze reden kiezen veel hobbytuiniers ervoor om stapplaten te leggen. De stenen, zoals de naam al doet vermoeden, dienen als een stevige stap om droge voeten naar het bed, tuinhuisje of terras te krijgen.

Het verschil en het grote voordeel van een volledig verhard pad is dat u de tuin niet "betonstort". Stapstenen bieden een solide oppervlak, maar beperken het algemene beeld niet. De tuin blijft er ontspannen uitzien en het gras maaien rond de stapstenen is geen probleem. Eenmaal geplaatst, moeten de opstapplaten op hun plaats blijven. Het is daarom belangrijk dat je niet blindelings handelt.

Stapplaten leggen: nooit zonder plannen!

Zodat het er net zo netjes in uw tuin uitziet als op onze voorbeeldfoto, moet u niet hals over kop de ijzerwinkel binnenstormen. Denk er eens over na en zet je ideeën op papier. Dat klinkt misschien omslachtig, maar dat is het niet. Je hoeft ook geen kunstenaar te zijn, het is voldoende om een ​​schets van de tuin te tekenen. Neem ruitjespapier en knip de gewenste stenen uit. U kunt deze nu op de tuinsjabloon plaatsen totdat deze aan uw vereisten voldoet.

Stapplaten leggen - stap voor stap instructies

Nadat de planning is voltooid, kunt u beginnen. Maar wees voorzichtig: leg de tegels nooit losjes op het gazon. Het resultaat zou zijn dat de stapstenen bij elke uitvoering wiebelen. Er is ook een risico dat iemand struikelt over de verhoogde randen en de grasmaaier zou er ook aan vast komen te zitten. Afgezien daarvan zien slecht gelegde stapstenen er ook niet mooi uit.

Stap 1: Hoeveel opstapplaten heb ik nodig?

Er is geen algemeen antwoord op deze vraag, maar een eenvoudige oplossing. Volg het pad dat u wilt gebruiken met stapplaten zoals normaal. Je telt de stappen. Let op een normale wandeling, neem geen spreidende stappen zoals een ooievaar, dit vervalst het resultaat. Elk optreden krijgt zijn eigen steen, logischerwijs toch?

Extra tip: Let bij het kopen niet alleen op de look! Footboards moeten een ruw oppervlak hebben, zodat je er niet op glijdt als het nat is.

Stap 2: zet de stapplaten op en test de afstanden

Om te zien hoe uw pad er uiteindelijk uit ziet, plaatst u de treden losjes op het gazon. Nu kunt u alles opnieuw doorlopen en de afstanden naar wens wijzigen.

Stap 3: bereid de uitgraving voor

Nadat alle panelen naar wens zijn gelegd, begint het eigenlijke leggen. Gebruik een schop om een ​​markering rond de stenen te plakken. Dus je weet hoe groot het "gat" moet zijn dat je achteraf moet uitgraven.

Stap 4: Werk stapplaten in de vloer

Gebruik nu een schoffel of schop om de aarde eruit te graven. Hoe diep je moet gaan, hangt af van de dikte van je stapplaten. Zorg ervoor dat het oppervlak zo vlak mogelijk is, zodat niets later wiebelt en kantelt. Als de stenen moeilijk te plaatsen zijn, kunt u helpen met een rubberen hamer.

belangrijk: Als de grond erg zacht is, is het raadzaam om een ​​extra laag grind aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet later doorhangt en de loopvlakplaten ongelijk worden. Bij het tillen moet je een goede 5 cm toevoegen.

Pin
Send
Share
Send