Perkplanten

Goudsbloem - zaaien en verzorging van de medicinale plant

Pin
Send
Share
Send


Goudsbloemen behoren tot de planten die iedereen in de tuin zou moeten hebben, die graag zelf remedies maken. Dus hier zijn onze tips voor het zaaien en verzorgen van goudsbloemen.

Goudsbloemen zien er geweldig uit

De goudsbloem, die altijd inheems is in Europa, is een van de meest bekende geneeskrachtige planten wereldwijd en wordt nu zelfs op veel plaatsen professioneel gekweekt vanwege de meervoudige bewezen helende effecten. We zullen je hier vertellen hoe je deze geweldige medicinale plant in de tuin kunt planten en waar je tijdens de verzorging en oogst voor moet zorgen.

Plant goudsbloemen

Goudsbloemen zijn eenjarige planten en moeten daarom elk jaar opnieuw worden gezaaid. Veldzaaien wordt aanbevolen na de vorstdagen, rond mei.

»Tip:

Goudsbloemen kunnen zich ook op natuurlijke wijze voortplanten door zelfzaaien, maar alleen als de plant in de tuin mag blijven totdat de zaden rijp zijn!

Anders moet u de in de handel verkrijgbare zaden losjes strooien (kan ook in rijen worden gezaaid) en bedekken met een laag aarde van ongeveer 2 centimeter.

»Tip:

Als de planten na ontkieming te dicht bij elkaar staan, kunt u ze gemakkelijk verdunnen en zelfs elders planten.

Goudsbloemen verzorgen

Water geven:

De extreem onderhoudsvriendelijke goudsbloemen vereisen niet veel zorg. Dit betekent onder andere dat u de bloemen alleen 's morgens en' s avonds, indien mogelijk, op warme dagen water moet geven.

Bloei:

Als de planten in juni ongeveer 50 centimeter zijn gegroeid, zullen zich knoppen vormen, die zullen leiden tot een fel oranjegele bloei. Als deze bloemen direct na het vervagen worden afgesneden, kunnen ze zelfs in hetzelfde teeltjaar weer bloeien.

Snijd vervaagde bloemen altijd af - dan zullen de bloemen weer bloeien

Bemesten:

U hoeft de goudsbloemen niet te bemesten. U kunt echter een beetje voedingsrijke grond (compost) in het bodemgebied opnemen.

Bladluizen bestrijden:

Als de goudsbloemen van tijd tot tijd worden aangevallen door bladluizen, kun je ze besturen met brandnetelsoja.

Gebruik goudsbloemen als medicinale plant

Je moet alleen de bloemen van de goudsbloem oogsten, die je kunt verwerken tot zalven - die kunnen worden gebruikt voor huidziekten. Je kunt de bloemen ook gebruiken om een ​​goudsbloemhoning te maken, die je kunt consumeren als je spijsverteringsproblemen hebt.

»Tip:

Je kunt de intens gekleurde bloemblaadjes van de goudsbloem ook decoratief op salades strooien.

Video: goudsbloemzalf maken (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send