Kruiden

Een vlamboom planten - de juiste procedure voor de flamboyant

Pin
Send
Share
Send


De vlamboom geeft kleur aan de tuin. Maar omdat hij niet gewend is aan onze weersomstandigheden, zijn er een paar dingen om te overwegen bij het planten.

© etfoto - Fotolia.com

De vlamboom met de botanische naam Delonix Regia wordt ook flamboyant genoemd en is niet zo populair bij gepassioneerde tuiniers en plantenliefhebbers: de vurige rode bloem met puntige uiteinden geeft het een bijna vurige uitstraling. De plant die behoort tot de johannesbroodplanten en vrucht draagt, is afkomstig uit de tropen, meer bepaald in Madagaskar, en wordt beschouwd als een sierplant omdat de vruchten niet echt kunnen worden verwerkt. Hoewel de vlam een ​​perfecte schaduw heeft dankzij de brede, dichte kroon, wordt hij alleen in Europa bewaard als sierplant die regelmatig moet worden gesnoeid. We leggen hieronder uit hoe de vlamboom correct kan worden geplant en waar deze zijn perfecte locatie vindt.

Interessante feiten over de vlamboom

In de tropen bereikt de vlamboom een ​​hoogte van maximaal 17 meter. De boomtop ontwikkelt zich vrij breed maar dicht, zodat hij vaak wordt gebruikt als schaduw op warmere breedtegraden. De ongebruikelijke optiek in fel groen en rood-oranje maakt de vlamboom bijzonder interessant voor tuiniers, net als de heldere, bijna grijze en gladde stam. De rode vruchten vormen druppelvormige collecties die tot 50 cm lang kunnen worden en dus een nog levendiger zicht bieden dat door velen wordt gewaardeerd.

Welke locatie heeft de vlamboom nodig?

De johannesbroodplant kan helaas geen enkele locatie in onze tuinen innemen omdat het geen vorst en kou kan verdragen - wat duidelijk is als je denkt aan het oorspronkelijke voorkomen. Dus als u een geschikte locatie voor de vlamboom wilt vinden, mag deze nooit het hele jaar door buiten zijn. In de warme maanden kan het gemakkelijk het balkon, het terras of de veranda in het bad versieren, maar in de winter en de herfst moet het mogelijk zijn om de winter in het huis of de verwarmde tuinschuur door te brengen. Natuurlijk kan de sierplant ook het hele jaar door thuis worden gehouden. De vlamboom heeft temperaturen nodig van 15 tot ongeveer 20 graden Celsius en moet natuurlijk iets hogere temperaturen kunnen ervaren in de zomer - de zonminnende boom heeft ook een heldere, met licht overstroomde locatie nodig. Op zijn beurt verdraagt ​​de vlamboom geen wind en trekt goed.

Nadat u een locatie hebt gekozen, moet u de juiste bucket kiezen. Dit zou groot genoeg moeten zijn omdat het wortelsysteem van de flamboyant voldoende ruimte nodig heeft om te groeien. Het is echter niet nodig om de vlamboom in kuipen voor bomen van middelbare leeftijd te plaatsen, een diameter van 70 cm voor oudere vlammen is voldoende als deze regelmatig wordt gezaagd.

Hoe een vlamboom correct te planten?

Als je een vlamboom wilt planten, kun je deze als jonge plant in de kwekerij kopen of zelf kweken uit zaden. Jonge planten kunnen vrij gemakkelijk worden geplant: een geschikte, ietwat grotere emmer dan het wortelsysteem van de boom moet worden verstrekt zodat deze kan worden geplant met mediterrane plantengrond zoals oleander of olijfgrond. Als u zaden uit de kwekerij of de laatste tropische vakantie kiest, gaat u als volgt te werk:

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Vlamboom (Delonix regia) 10 zaden 4 beoordelingen1,99 €Naar de winkel
  1. Laat de zaden weken: leg de zaden op een theedoek, doe ze in een bak en bevochtig ze met lauw water. De keukendoek absorbeert het vocht en bewaart het zodat de gedroogde zaden langzaam zacht kunnen worden.
  2. Als het zaad zacht wordt, kan een kleine pot of een kweekbak met een mengsel van cocohum en groeiende grond worden verstrekt. De grond moet zeer luchtdoorlatend en los zijn, dan kan het zaad erin worden gedaan en bedekt met grond en regelmatig worden bevochtigd.
  3. Bedek de pot met een folie om de kieming te versnellen: meestal kiemt het zaad na een week of twee, dus heel snel. De pot met zaden moet worden bewaard bij ongeveer 20 graden Celsius op een heldere locatie - echter, direct zonlicht moet worden vermeden.
  4. Als de zaailing de grondlaag penetreert, kan de film worden verwijderd voor ventilatie. Veel vocht is nog steeds belangrijk, maar wateroverlast moet worden vermeden.
  5. Nu moet het prikken snel plaatsvinden, zodat elke zaailing zijn eigen pot krijgt - een beetje verse grond doet geen pijn bij het verpotten.
  6. Als je al een kleine jonge plant hebt gekweekt, zal deze graag in de warme maanden buiten worden geplaatst. Hier moet je er echter voor zorgen dat er geen wind is en dat er voldoende zonlicht is zodat de plant kracht kan winnen.

Omdat de vlamboom snel groeit, is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat deze tijdens de jonge groeifase regelmatig opnieuw wordt verpot. De wortels verspreiden zich snel en vereisen veel ruimte om de locatie aan te kunnen. Gehouden als een kleine sierboom, is het ook belangrijk om regelmatig te snoeien. Op deze manier krijgt de kroon ook de gewenste, dichte vorm. Met een voldoende grote emmer stopt de boom met voldoende kracht om een ​​aantrekkelijke sierplant te blijven. Met jonge planten uit de kwekerij die al zijn gekweekt, kunt u uzelf een beetje werk besparen door in vorm te snijden, maar verplanten en verder onderhoud zullen niet worden weggelaten.

Alles wat belangrijk is over het planten van de vlamboom is kort samengevat - wat moet worden nageleefd

Video: Самые Красивые Цветущие Деревья и Кустарники в Мире Глициния Делоникс (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send