Klimplanten

Hoe nuttig is bastverzorging?

Pin
Send
Share
Send


Hoe nuttig is bastverzorging?

De schors is de bescherming van de boom. De boom zorgt ook zelf voor de schors, dus u hoeft zich er echt geen zorgen over te maken.

Verzegel schade met boomwas
Als de bast is gewond, kan de boom ziek worden van ziekteverwekkers, bacteriën en ongedierte. Daarom moet je schade - als deze erg groot is - afdichten met boomwas. Dit zorgt er in ieder geval voor dat ziekteverwekkers niet meer in de boomschors kunnen doordringen. In de regel regenereert de boom of schors zichzelf, dus hier hoeft nauwelijks iets te worden gedaan.

Korstmos en mos op de schors
Nu gebeurt het heel vaak dat bomen op de schors, vooral aan de kant die naar het weer kijkt, korstmossen en mossen hebben. Wat vind je ervan? Als deze gezwellen schadelijk zijn, kun je zelfs voedingsstoffen of zelfs zuurstof uit de boom halen - en hoe kun je ze behandelen?

De vegetatie is niet schadelijk
Allereerst: deze gezwellen zijn op geen enkele manier schadelijk. Ze zijn misschien niet altijd leuk om naar te kijken, maar ze zijn niet schadelijk. Ze beschermen zelfs de boom of schors, daarom moet je ze niet verwijderen. Veel tuinders spelen hier met borstels, maar dit kan leiden tot beschadiging van de schors en scheuren - en de boom is opnieuw vatbaar voor ziekteverwekkers. Dus: niets doen is de beste optie.

Pin
Send
Share
Send