Vaste planten en siergrassen

Elfbloem: locatie en onderhoud van de bodembedekker

Pin
Send
Share
Send


Filigraan in uiterlijk, maar nog steeds zeer robuust - dat is wat de elfbloem onderscheidt. We laten u hier zien van welke locatie ze houdt en hoe gemakkelijk het is om te onderhouden.

elfenblume

De ongeveer 25 tot 40 centimeter lange elfbloem ziet er dankzij de felgroene bladeren van de lente tot de herfst extreem fris uit als bodembedekker. Vooral in de herfst verandert de bladkleur van geel naar oranje en garandeert een geweldig natuurlijk spektakel. Als de wintermaanden niet te ijzig zijn, draagt ​​de elfbloem het hele jaar door zijn groenblijvende bladjurk. En dankzij de delicate bloesems, is de elfbloem altijd een echte blikvanger in de kruidachtige grens in het voorjaar.

In de loop der jaren groeit de elfbloem uit tot een bijna gapless tapijt van bladeren dat lange tijd wietplanten bedekt. Vanaf april zal de elfbloem, afhankelijk van de variëteit, genieten van witte, gele of delicate roze bloemen. De hoofdbloeiperiode loopt meestal door tot juni.

➥ Tip:

In de tuinmarkt worden nu zelfs nieuwe variëteiten met rode en paarse bloemen aangeboden. Als je wilt, kun je daarom verschillende bloemkleuren combineren, die na verloop van tijd samen groeien en een kleurrijk bloementapijt afgeven.

De perfecte locatie voor de elfbloem

Het voordeel van de elfbloem is dat hij uitstekend gedijt in halfschaduw en zelfs in lichte schaduw. Het geeft echter de voorkeur aan een grond die altijd matig vochtig is, idealiter zelfs grond die zo leemachtig mogelijk is. Elfbloemen houden echter helemaal niet van wind en slechts weinig direct zonlicht. Zodra u de vaste plant op zijn plaats plant, verspreidt deze zich van jaar tot jaar.

Zorg goed voor de elfbloem

➤ Bemesten:

De redelijk robuuste elfbloemen hebben heel weinig zorg nodig, daarom zijn ze erg populair bij hun kenners. Geef de plant alleen in het najaar voldoende verse humus.

➤ Bezuinigen:

Je kunt de groei ook in het najaar flink terugdringen, wat betekent dat de vaste plant ook gemakkelijk kan worden gevormd.

Zorg er bovendien voor dat het weelderige gebladerte de delicate bloemen niet bedekt. Op sommige plaatsen moet je de bladeren afsnijden.

➤ Vermenigvuldiging:

Meteen na de bloei kun je je elfbloemen verdelen en op een nieuwe locatie planten. Maak eenvoudig een deel van de elfbloem met een schop en plant dit deel vervolgens op een nieuwe locatie.

➤ Overwinteren:

In de eerste twee jaar is de elfbloem nog steeds een beetje gevoelig voor vorst, daarom moet u de bloem in de wintermaanden met bladeren bedekken.

Video: Verheij Integrale groenzorg gebruikt geo-systeem voor onderhouden hoogspanningsnet (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send