Kruiden

Bougainvillea planten - belangrijke informatie over locatie, bodem en tips voor verplanten

Pin
Send
Share
Send


De exotische bougainvillea wordt ook beschouwd als een wonderbloem vanwege zijn unieke bloei. Het is een absolute blikvanger en kan ook gemakkelijk worden geplant in dit land onder bepaalde omstandigheden.

© vulcanus - Fotolia.com

Exotische charme trekt samen met de bougainvillea op het balkon en terras. Het oorspronkelijke huis van de drielingbloem bevindt zich in Zuid-Amerika. De Bougainville lijkt met gemak hekken en muren te overwinnen. De kleurrijke schutbladen creëren een vuurwerk van kleuren, vergelijkbaar met wat we kennen van de poinsettia. Als sierplant is de bougainville ook vrij gemakkelijk te kweken in onze breedtegraden.

Hieronder onthullen we wat moet worden overwogen bij het planten.

Plant Beschrijving

De Bougainvillea bestaat uit bijna 20 soorten en behoort tot de familie van de wonderbaarlijke bloemen. De kleine struiken bereiken hoogten tot vijf meter en zijn enthousiaste klimplanten. De kleurrijke schutbladen worden vaak verward met bloemen. De meeste hiervan verschijnen in rode of violette tinten. De tripletbloem kan ook wit of oranje "bloeien". De plant dankt zijn naam aan de drie onopvallende bloeiwijzen die dicht bij elkaar staan ​​en worden omringd door de gekleurde schutbladeren.

Optimale plantomstandigheden voor de tripletbloem

Vind de juiste locatie

Het belangrijkste distributiegebied van de Bougainvillea ligt in Brazilië. Daar vindt de plant ideale omstandigheden om ranken van enkele meters lang te vormen en om muren en hekken te beklimmen. In onze breedtegraden is dit slechts in beperkte mate mogelijk omdat de planten niet winterhard zijn. De kleurrijke schutbladen zijn gevoelig voor regenbuien of stormen. Als u hier bij het kiezen van een locatie geen rekening mee houdt, loopt u het risico dat de schutbladen eraf vallen.

Een exotische locatie is noodzakelijk om de exoot te laten genieten van zijn kleurrijke schutbladen. De plant houdt van warmte en mag niet te koud of tochtig zijn. Het is ook belangrijk om een ​​beveiligde locatie te kiezen. Een muur of huismuur is bijvoorbeeld ideaal, die overdag door de zon wordt verlicht en 's nachts niet zo snel afkoelt en nog steeds restwarmte aan de plant kan afgeven. Een dakoverstek beschermt tegen bladverlies door regen en wind.

De bougainvillea moet een klimhulp krijgen omdat deze snel op de juiste locatie groeit.

"Tip: De planten verdragen ook korte koude spreuken, maar mogen buiten niet overwinteren.

In het kort:

  • helder
  • zonnig
  • warm
  • beschermde

Kies het ideale substraat

De eisen aan het substraat zijn niet overdreven hoog. De bougainvillea kan goed overweg met conventionele potgrond. Als tuingrond wordt gemengd met compost, wordt ook het juiste substraat gevonden. De plant ontvangt dan alle benodigde voedingsstoffen en hoeft niet te worden bemest in het eerste jaar van staan.

In het kort:

  • losjes
  • humos
  • licht zuur
  • tuingrond
  • potgrond

Dit is hoe goed te planten

❶ Selecteer locatie
❷ Bereid de vloer voor
❸ Graaf het plantgat uit
Einsetzen Breng de plant voorzichtig in
❺ Vul het substraat in
❻ Druk licht op de vloer
Ang Water de plant

Er is geen reden om de plant in de zomer niet buiten te kweken. Als de juiste locatie is gevonden, moet de grond eerst worden vrijgemaakt van onkruid en stenen. Het substraat moet worden losgemaakt en indien nodig met compost worden gemengd. De tripletbloem verdraagt ​​geen wateroverlast en heeft daarom een ​​los substraat nodig waardoor de vloeistof gemakkelijk kan weglopen. Wees voorzichtig bij het planten, zodat de wortels van de bougainville niet worden beschadigd.

Bewaar de bougainville als kuipplant

Omdat de planten niet winterhard zijn, moeten ze in het koude seizoen het huis binnengaan. Buitenplanten moeten daarom ruim voor de eerste vorst van de grond worden verwijderd en in een plantenbak worden geplaatst. De hobbytuinier kan dit vereenvoudigen door de tripletbloem in de emmer te kweken. Dan is de verhuizing naar de winterkwartier snel voltooid en kan de plant ook zonder problemen van locatie veranderen als hij buiten is.

Voor- en nadelen

voordelennadelen
Plantenbakken kunnen op elke locatie worden ingesteld.Planten hebben een beperkte voorraad voedingsstoffen.
Plantenbakken zijn gemakkelijk te vervoeren.Plantenbakken bevriezen snel.
Plantenbakken hebben een decoratief effect op balkons of terrassen.Plantenbakken moeten voldoende groot zijn, anders zal de plant slechts in beperkte mate groeien.
Plantenbakken kunnen in een paar eenvoudige stappen naar de winter vertrekken.

Plantinstructies voor de emmer

❶ Selecteer de juiste bucket
❷ Breng een drainagelaag aan
❸ Vul het substraat in
Einsetzen Breng de plant in
❺ Vul het substraat bij
❻ Druk op de vloer
Ang Water de plant
❽ Selecteer locatie
❾ Bevestig latwerk indien nodig

De planter moet niet te klein worden geselecteerd, maar ook niet zo groot dat de tripletbloem er letterlijk in verloren gaat. Dan kan het gebeuren dat de planten al hun kracht in het wortelen door de planter steken en de bloem niet verschijnt. De emmer moet een voldoende groot afvoergat hebben. Om wateroverlast te voorkomen, moet een laag grind of scherven klei worden gelegd als drainage op de bodem van het vat. Dit verbetert de waterafvoer.

Containerplanten hebben het voordeel dat ze in enkele eenvoudige stappen kunnen worden aangepast. Indien mogelijk moet de locatie echter tijdens het zomerseizoen worden gehandhaafd. Een beschermde en overdekte locatie, op het zuiden, heeft de voorkeur.

De bougainvillea verpotten - wat is belangrijk?

Containerplanten vinden slechts een beperkt aanbod aan voedingsstoffen. Daarom moet niet worden verwaarloosd om de planten regelmatig te verpotten. Dit zou om de twee jaar moeten gebeuren. Als de wortels de planter al volledig in bezit hebben genomen, moet deze in elk geval opnieuw worden verpot.

"Tip: De planten worden bij voorkeur verpot in het voorjaar. Dan is het groeiseizoen nog niet begonnen en kunnen de planten beter omgaan met de verandering van substraat naar planter.

De nieuwe plantenbak moet een paar centimeter meer diameter hebben dan zijn voorganger. Het hangt af van voldoende afvoergaten in de bodem van het vat en de reeds beschreven afwatering mag niet worden vergeten. Een zwak zure grond is het best geschikt als substraat. Als u de pH-waarde kunt bepalen, zijn de waarden tussen 6 en 6,5 precies goed.

"Tip: Na het kopen van Bougainvillea, moet de planter worden gecontroleerd. De plantenbakken zijn vaak te klein en zijn al door de planten geworteld. Vervolgens moet het, ongeacht het seizoen, worden getransplanteerd.

Video: Stekken maken van planten - (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send