Klimplanten

Herfstbladeren weggooien - 5 tips

Pin
Send
Share
Send


Wanneer de vele kleurrijke bladeren op de grond vallen in de herfst, weten velen niet hoe ze de herfstbladeren moeten weggooien. Hier zijn 5 tips over wat u ermee kunt doen.

Je kunt de herfstbladeren composteren

Mooi natuurlijk spektakel

Elk jaar in de herfst veranderen de bladeren van de loofbomen van kleur. Dit prachtige natuurlijke schouwspel duurt echter maar kort en de bladeren vallen weer van de bomen. Op dit moment moet of moet het echter worden weggegooid (bijvoorbeeld om schade aan het gazon te voorkomen), waarvoor we enkele nuttige tips hebben verzameld.

Herfstbladeren weggooien - 5 tips

Tip 1:
Loof kan in principe worden gecomposteerd en dus uiterlijk in het voorjaar weer als humus worden gebruikt. Voeg gewoon de bladeren toe en bewaar ze op de compost.

Er moet echter worden opgemerkt dat zelfs een kleine windvlaag de bladeren terug in de tuin verdeelt. Om deze reden moet je het op de compost ondermijnen - stapel al gefermenteerd compostmateriaal er bovenop. Je kunt ook een eenvoudig net over de compost strekken, zodat er geen bladeren rond kunnen vliegen in de tuin, zelfs niet met sterke windstoten.

Tip 2:
Als je geen compost hebt, kun je de bladeren ook direct in de groentepleisters en fruitbedden opnemen en ze ter plekke direct laten rotten. Om dit te doen, verspreidt u de bladeren gelijkmatig op de geoogste bedden en werkt u ze goed in de grond met een tuinklauw (of een vergelijkbaar apparaat). Als u de grond hiervoor van tevoren goed losmaakt, kunt u dit werk veel gemakkelijker maken. Op deze manier wordt de grond in het late najaar ook voorzien van veel noodzakelijke voedingsstoffen en kan deze in het vroege voorjaar weer als een koud frame worden gebruikt.

Tip 3:
Met bladeren kan de directe grond van bepaalde planten veel langer vochtig worden gehouden, zodat deze sierplanten nauwelijks te lijden hebben tijdens de winterdroogte. Voor dit doel moet je de bladeren rond deze planten op elkaar stapelen en, indien nodig, extra wegen met takjes. Voer dit werk echter alleen uit als de meeste slakken al uit de tuin zijn verdwenen. Omdat slakken vooral graag in het vochtige gebladerte blijven.

En tijdens het rottingsproces van het gebladerte, dat ook hier snel begint, tijdens de wintermaanden, worden de planten ook voorzien van voldoende voedingsstoffen.

Tip 4:
Bladeren dienen bovendien als bescherming tegen de kou, bijvoorbeeld in geval van rozen die gevoelig zijn voor vorst. Om dit te doen, stapel je het wortelgebied (plantstengel) goed op met bladeren en bedek je de rozen met twijgen en / of een tuinvlies.

Tip 5:
Gebladerte bergen bieden ook egels een veilige plek om de winter door te brengen. Om dit te doen, moet je de gevallen bladeren op een goed beschermde plek opstapelen om een ​​heuvel te vormen. Als de egels na de wintermaanden weer hun slaapplaats verlaten, kunt u de herfstbladeren weer in de bedden opnemen.

Video: 25 HACKS OM EENVOUDIG JE EIGEN PLANTEN TE LATEN GROEIEN (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send