Kruiden

Plant en verzorg hibiscus - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Of het nu als een solitaire plant of haag is: de hibiscus brengt altijd een exotische flair in de tuin. Maar alleen als het goed is geplant en verzorgd.

Gewoon mooi: de hibiscus

De hibiscus komt oorspronkelijk uit China en India en is niet alleen een populaire kamerplant, je kunt deze prachtige plant ook als struik in de tuin kweken. Echter, alleen als u een paar belangrijke punten in acht neemt bij het planten en verzorgen. Dit is de enige manier om lang iets van de tot twee meter hoge struik te hebben.

Locatie en planten

Je moet de kleurrijke plant altijd op een heldere locatie in de tuin planten, omdat deze veel licht nodig heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat een gedeeltelijk schaduwrijke plek het beste is voor de hibiscus. De grond op deze locatie is misschien niet zuur, maar moet kalkhoudend, licht en humoristisch zijn.

Bij het planten in het voorjaar is het het beste om een ​​mengsel van zand en compost te gebruiken, omdat de grond mooi en los is en optimaal wordt voorzien van voedingsstoffen. De hibiscus is niet alleen geschikt als plant, maar ook als haagplant.

Zorg en snijd

➤ Giet:

De hibiscus heeft regelmatig water nodig, maar u moet het slechts matig water geven. De kluit mag niet te nat zijn, maar moet nooit volledig uitdrogen. Het is dus belangrijk om een ​​goede middelmatigheid te vinden.

➤ Bemesten:

U moet de plant het hele jaar door voorzien van een vloeibare meststof, behalve tijdens de winterrust (leestip: hibiscus winterslaap - hoe het wordt gedaan). Gedurende deze tijd moet u de kunstmest ongeveer om de 14 dagen toedienen.

➤ Bezuinigen:

Bij het snijden van de hibiscus wordt onderscheid gemaakt tussen educatieve snit, onderhoudssnede en spitse snit.

Schnitt educatieve snit:

In februari maak je de ouderschapssnede, waarin je alle zwakke en zieke scheuten verwijdert. Je moet dit ook doen met jonge planten, omdat dit de enige manier is om sterke scheuten te ontwikkelen. De hoofdstam moet ongewijzigd blijven. Je hoeft alleen de scheuten in twee knoppen te snijden. Als je de scheuten rond de kruin geleidelijk inkort tot een paar knoppen, zal deze na verloop van tijd een mooie vorm krijgen.

Schnitt onderhoud gesneden:

Voer de onderhoudssnede uit wanneer er al een mooie kroon is gevormd. Verwijder vervolgens eenvoudig de gedroogde en zwakke takken en snijd de dunne takken terug. Als je de huidige vorm wilt behouden, moet je gewoon de scheuten knippen die uit de vorm vallen (leestip: gebruik groenafval - 4 slimme recyclingtips).

Om de bloei te verbeteren, moet je in de winter alle scheuten van het voorgaande jaar met een derde snijden. Als de groei erg compact is, kunt u deze gelegenheid gebruiken om de hibiscus uit te dunnen.

➥ Taper cut:

Maak de taps toelopende snit wanneer de plant te groot is geworden. Dan moet u de scheuten met ongeveer tweederde inkorten en zieke en oude scheuten volledig verwijderen.

Plagen en ziekten

U hoeft alleen maar bang te zijn voor ziekten en plagen in de hibiscus als de zorg te weinig en onjuist is. Deze omvatten meestal:

➤ Bladvlekschimmel:

De bladvlekschimmel maakt zichzelf b.v. merkbaar door bruine vlekken op de bladeren, die onregelmatig verschijnen. Meestal is het voldoende om de verkleurde bladeren te verwijderen.

➤ Bladverdikking:

Als de hibiscus te koel is, verschijnen bladzenuwen met misvormingen. Als u een verdikt blad heeft, moet u overwegen uw locatie te wijzigen.

➤ bladluizen:

Bladluizen zijn vaak te vinden op knoppen en schieten tips. De beste manier om ze te bestrijden is met een mengsel van water en wasmiddel dat je in een verhouding van 10: 1 mengt. Het werkt zo goed tegen de kleine dieren omdat de afwasvloeistof de lucht van de bladluizen inademt en ze sterven dienovereenkomstig. Bovendien kunnen de bladluizen niet goed hechten aan de knoppen, bladeren en schiettips en bewegen.

Video: Wanneer kan je wintergroene planten verplanten? (November 2020).

Pin
Send
Share
Send