Kruiden

Wintering Canna - Dit is hoe!

Pin
Send
Share
Send


Een vleugje tropen blaast door de tuin als je een of meer canna's hebt geplant. Om ze er volgend jaar geweldig uit te laten zien, moet je je canna overwinteren.

Een canna moet in de winter vorstvrij worden bewaard

Canna winterslaap
Deze geweldige bloem bloeit in verschillende tinten rood en heeft grote bladeren die doen denken aan bananenplanten. Wanneer de winter nadert, moet je je canna naar binnen brengen, zodat deze de winter kan doorbrengen. Omdat het niet winterhard is, zou deze prachtige bloem niet overleven in de tuin. Dus je moet ze in de herfst uitgraven en de winter vorstvrij doorbrengen.

Graaf Canna op
Als het tijd is om je canna uit te graven, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Velen begaan de fout door hun canna te vroeg uit te graven. Je moet ze echter alleen naar binnen brengen als de eerste vorst de bladeren al bruin heeft gekleurd. Maak je geen zorgen, het zal je plant niet schaden, integendeel. Als je de plant te vroeg opgraaft, loop je het risico zijn kracht te verliezen.

Bewaar Canna op de juiste manier
Na het uitgraven moet u de knol met de hand wijd doorsnijden. Vervolgens moet je de grond met een borstel van de knol verwijderen en droog bewaren. Het is het beste om je canna in een doos met zand te bewaren. Als alternatief kun je de bloem in een pot laten overwinteren. Bij deze variant moet u de plant echter op een donkere en koele plaats bewaren en nooit water geven. Vanaf mei kunt u uw Canna terugbrengen naar de tuin en genieten van de schoonheid.

Video: How to Overwinter Canna Lily Bulbs (November 2020).

Pin
Send
Share
Send