Klimplanten

Drogen appels - 3 methoden gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Je hoeft geen 5-sterrenchef te zijn om appels te drogen. Met de juiste knowhow kun je thuis gemakkelijk de heerlijke appelringen maken.

Zelfgemaakte gedroogde appelringen

Wie kent jou niet? De heerlijke gedroogde appelringen! Ze zijn vrij duur in de supermarkt. Je betaalt vaak net geen twee euro voor slechts 125 gram. Te veel

Je kunt jezelf het geld besparen. Zonder geweldige tamtam kunnen de heerlijke ringen ook snel en gemakkelijk thuis worden gemaakt en vooral goedkoop. De verleiding om snel meer dan 125 gram te eten is groter, maar daar zijn ze voor gemaakt.

Bovendien worden conserveringsmiddelen toegevoegd aan de industriële productie om de houdbaarheid van het fruit te verlengen. Omdat je er helemaal geen privé-productie meer van hebt, zijn de zelfgemaakte appelringen ook veel gezonder.

Voordelen van zelfgemaakte appelringen

✔ goedkoper
✔ zonder conserveermiddelen
✔ Verfijn volgens uw humeur

Eenvoudig appels drogen

➤ Ingrediënten en accessoires

  • appels
  • corer
  • schilmesje
  • mes
  • snijplank
  • Bakplaat met bakpapier

"Let op: De appels moeten volledig rijp zijn en zonder vlekken of beschadigingen.

➤ Bereid de appels voor

Voordat het fruit begint te drogen, moet je wat voorbereidingen treffen.

Verwijder de kern van elke appel. Het ideale hulpmiddel hiervoor is een appelpiercer. Gewoon in het midden prikken, draaien en de kernbehuizing losschroeven. De schil wordt vervolgens met een dunschiller verwijderd en de appel in dunne plakjes gesneden.

Als je wilt, kun je een speciale groentesnijder gebruiken. Op deze manier hebben alle ruiten precies dezelfde grootte. Maar zelfs met het mes is het geen probleem om de appel te bereiden.

Afhankelijk van uw voorkeur kunt u de plakjes appel ook verfijnen met kaneel, vanille of andere kruiden. Alles wat je wilt is toegestaan. Iedereen volgens zijn smaak.

Nu zijn de appels klaar om te drogen. Maar met welke methode? We hebben 3 verschillende methoden gepresenteerd

➤ 3 manieren om fruit te drogen

❏ oven
De eenvoudigste en bekendste manier om je pitvruchten te drogen is in de oven. Plaats hiervoor de appelplakken op een bakplaat bekleed met bakpapier en verwarm de oven voor op maximaal 80 graden. Schuif nu de bakplaat met de afzonderlijk geplaatste plakjes op de middelste rail van uw oven.

"Belangrijk: Laat de ovenklep tijdens het droogproces open zodat het vocht uit de appels kan ontsnappen.

Draai de appels ertussen. De appels zijn pas klaar als ze helemaal droog aanvoelen en er geen sap meer is als je de appel breekt. Het drogen kan soms tot vijf uur duren. Dan kun je de appels een beetje laten drogen aan de lucht.

❏ magnetron
Net als chips kunt u ook appelringen in de magnetron laten drogen. Maar dit is alleen geschikt als u kleine porties voor een avond wilt drogen. Vanwege het feit dat het vocht niet kan ontsnappen in de magnetron, moet je kleine storingen verwachten. Probeer het gewoon.

❏ Dehydrator
Fruit drogen met een dehydrator is veel eenvoudiger en sneller. Het gesneden en gereinigde fruit wordt hier eenvoudig in gedaan, het apparaat ingeschakeld en gewacht. Na een tijdje kun je het fruit verwijderen en zijn de gedroogde appels klaar.

»Mijn tip:
Persoonlijk kan ik de Severin-fruitdehydrator (gratis hier bij Amazon) aanbevelen voor normaal particulier huishoudelijk gebruik. Vlees, fruit en groenten kunnen hiermee eenvoudig worden gedroogd.

➤ Opslag van de appelringen

Zelfs als de zelfgemaakte droge appels zeker heerlijk zijn, moet je ze niet allemaal tegelijk pleisteren. Maak beter meteen een groter bedrag en verdeel het bedrag.

Bewaar de appelringen in geen enkel geval in goed gesloten blikken. Alleen schimmelgroei wordt hier bevorderd. Plaats uw appelringen in luchtdoorlatende zakken en zakken en hang ze op in een droge ruimte.

Video: Olieverftechnieken - Glaceren en sterk verdunde verf - Cobra paint - Les 7 (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send