Plantenziekten

Tuinieren na de winter

Pin
Send
Share
Send


U kunt nu vaste planten snoeien

Het tuinieren stopt in de winter. Velen geloven dat dit tot april zal doorgaan. Omdat meestal pas dan beginnen de planten te ontspruiten en wordt je weer verdreven.

Doe de eerste tuinieren in februari
Als het buiten koud is, heb je geen zin om zelf iets in de tuin te doen. Maar wacht niet tot april. Je kunt zelfs de eerste tuinieren in februari. Als u dat doet, neemt u voorzorgsmaatregelen, maakt u het uzelf gemakkelijker en hebt u in het voorjaar meer tijd voor ander werk of gewoon genieten van de tuin. Dus ga nu de frisse lucht in en doe een aantal belangrijke taken in de tuin. Dit omvat bijvoorbeeld het snoeien van de vaste planten.

Snoeien vaste planten
Je moet dus actief zijn als je in de winter struiken hebt achtergelaten. Velen doen dit omdat sommige planten er nog steeds mooi uitzien als ze droog zijn. Duizendblad, zonnehoed of muurpeper zijn dergelijke planten. Maar dat is precies wat er nu moet worden afgesneden. Over de breedte van een hand boven de aarde. Dit komt omdat deze planten van onderaf afdrijven en vanaf maart al een beetje zijn gegroeid. Het gevaar dat je deze jonge scheuten per ongeluk afsnijdt, is erg groot.

Video: Wat doe je in de tuin in de winter? Tuinmanieren (November 2020).

Pin
Send
Share
Send