Plantenziekten

Vijgen kweken - hoe het is gedaan

Pin
Send
Share
Send


Vijgen rijpen

Het hoeven niet altijd appels, peren of pruimen te zijn. De vijg is ook een vrucht die goed gedijt in Duitse tuinen en is ook erg lekker. Lees hier hoe je vijgen kunt kweken.

Het is het beste om winterharde planten te kiezen
Er zijn veel verschillende soorten. Als je vijgen in de tuin wilt planten, moet je dergelijke winterharde planten krijgen Paradiso of de Violetta krijgen. Ze zijn bestand tegen temperaturen tot -10 graden. Zelfs met deze variëteiten kan echter worden gezegd dat het altijd beter zou zijn om de vijg in de winter binnen te brengen. Een serre zou het beste zijn. Hier zijn alle andere vijgen bestand tegen het koude weer en worden ze opgeslagen bij temperaturen van 5 tot 10 graden. Daarom moeten vijgen indien mogelijk in potten worden bewaard. Dit is hoe ze het beste gedijen.

Vruchten rijpen nog steeds
De vruchten die nog niet rijp zijn voordat ze worden opgehaald, kunnen aan de boom worden achtergelaten, ze rijpen. In de winter worden de vijgen spaarzaam bewaterd. Overigens mogen vijgen in de herfst niet worden ingekort, anders verliezen ze teveel melksap. Dit kan de planten beschadigen. Een snit is alleen nodig in de vroege zomer bij de nieuwe shoot-tips.

Video: Vijg Ficus carica verzorgen: hoe doe je dat? Tuinmanieren (November 2020).

Pin
Send
Share
Send