Vaste planten en siergrassen

Bemesten - maar correct!

Pin
Send
Share
Send


Volg bij het bemesten van uw potplanten altijd de doseringsinstructies op de verpakking. Te veel of te weinig kunstmest kan niet alleen zinloos zijn, het kan ook uw plant schaden. Je moet je planten nooit bemesten als de grond droog is. De reden: de voedingsstoffen kunnen niet gelijkmatig worden verdeeld. Ze kunnen zelfs klontjes vormen en de wortels te veel voedingsstoffen geven. Het is schadelijk.

Eerst water geven, dan bemesten
Als de grond te droog is, moet je je planten eerst goed water geven en dan bemesten. Pas op dat je de planten niet te veel water geeft. Omdat te veel water de voedingsstoffen kan wegspoelen en de wortels geen of te weinig voedingsstoffen krijgen. Daarom wordt bemesten in de regen niet aanbevolen.

Vermijd overbemesting
Je moet alleen gezond ogende planten bemesten. Als ze ziek zijn, hebben ze van nature minder voedingsstoffen nodig. De bestaande op aarde zijn meestal voldoende. Als je een plant bemest, als hij ziek is, kun je hem snel bemesten. Als je aandacht besteedt aan deze gedragsregels, kun je nauwelijks fout gaan.

Video: COMPO's tips voor een correcte verzorging van je orchidee├źn! (November 2020).

Pin
Send
Share
Send