Vaste planten en siergrassen

Physalis - ook bekend als Andes Berry

Pin
Send
Share
Send


De vruchten smaken licht zuur

Zelfs als de naam Physalis klinkt als een ziekte, is het een vrucht. Een vrucht die je zeker kent, misschien ook onder de naam Andesbes.

Heerlijk oranje fruit
Bij de fruitverkoper om de hoek zullen er zeker de kleine oranje vruchten zijn. En je kunt de plant ook in je eigen tuin krijgen. De bes, die wordt beschermd door een flinterdunne lampion, smaakt niet alleen erg goed, hij straalt ook een heerlijke geur uit. U kunt de bessen direct na het verwijderen van de papieren verpakking eten. Als je ook physalis-planten in de tuin wilt krijgen, moet je er rekening mee houden dat ze niet winterhard zijn.

Overwinter physalis
Om deze reden en ook zodat het fruit in de herfst nog kan rijpen, moet je de physalis naar binnen brengen. Graaf ze uit en plant ze in een grote pot, die het best op een koele plaats wordt geplaatst. De takken moeten krachtig worden teruggesneden en de grond moet altijd vochtig zijn. Vanaf eind mei kun je de Andes-bessen weer buitenshuis planten of buiten in een pot plaatsen. Je zult zien dat de vruchten veel eerder rijpen dan vorig jaar het geval was. Dus de vorst is te slim en je kunt genieten van een verscheidenheid aan fruit.

Video: Growing Cape Gooseberries for the 1st time. Superfood (November 2020).

Pin
Send
Share
Send