Vaste planten en siergrassen

Bewaar suikererwten - zodat ze lang vers blijven

Pin
Send
Share
Send


Zoete erwten smaken bijzonder lekker als ze vers zijn. Zodat ze zo blijven, moet u altijd rekening houden met sommige dingen tijdens de opslag.

Het is het beste om erwten altijd vers te verwerken

Het is begrijpelijk dat zoete erwten het beste smaken wanneer je ze vers bereidt. Net als elke andere groente verliezen deze peulvruchten snel hun aroma. Daarom moeten ze na aankoop zo snel mogelijk worden verwerkt. Soms is dit echter niet altijd mogelijk. Of het nu is omdat er geen tijd is om te koken of omdat je gewoon geen honger hebt. Dan is het goed om te weten hoe je suikererwten op de juiste manier bewaart, zodat ze lang vers blijven.

Hoe suikererwten op de juiste manier bewaren

Idealiter eet je de erwten direct na de oogst. Je kunt ze ook twee tot drie dagen in het groentecompartiment van de koelkast bewaren. Doe de erwten hiervoor in een plastic zak. Je kunt ze ook in een vochtige keukenhanddoek wikkelen.

➤ Belangrijk:

Er mogen geen tomaten, peren of appels in de directe omgeving zijn, omdat deze het aardgas ethyleen produceren. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de sugar snaps bruine vlekken krijgen.

Na twee tot drie dagen in de koelkast zijn de erwten niet meer zo lekker, omdat de peulvruchten meestal een licht bloemige en bittere smaak krijgen. Eet daarom altijd binnen een week verse sugar snaps. Als je ze langer wilt bewaren, kun je de erwten ook blancheren en invriezen.

Video: Instructievideo: Boontjes schoonmaken en bereiden (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send