Haagplanten

Cut laurel - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Snoeien in maart en juli

Je kunt een laurierstruik als solitaire plant in de tuin of als een haag houden. Maar in tegenstelling tot andere haagplanten, moet je de laurier snijden.

Snijd de laurier met snoeischaar
Hier moet u niet met de heggenschaar komen en grote oppervlakken knippen. Als bladeren worden gesneden, zullen ze sterven en het risico op ziekte neemt toe. Het ziet er niet alleen lelijk uit, het is ook niet goed voor de plant. Een laurier snit moet daarom altijd worden gedaan met snoeischaar. Om dit te doen, scheidt u de takken afzonderlijk, net boven een blad of een knop. Dit is hoe de laurier er altijd mooi uitziet en in perfecte vorm kan worden gebracht.

Snoeien in maart en juli
Trouwens, je kunt het hele jaar door correcties aanbrengen, de laurier is in dit geval niet boos. Groter snoeien moet in maart en opnieuw in juli worden gedaan. Zorg er echter voor dat er geen vogels in de struiken of hagen nestelen. Als dit het geval is, moet u de juli-cut vermijden. Anders kunt u op elk gewenst moment correcties aanbrengen.

Vorm de laurierstruik
In welke vorm je je laurier snijdt, is aan jou. Hij houdt eigenlijk van alle decoratieve vormen. Het is belangrijk dat u de vorm van tijd tot tijd op een afstand bekijkt. Dit is de enige manier om onregelmatigheden het best te herkennen.

Video: LET ME GO: A Granny Song by Random Encounters (November 2020).

Pin
Send
Share
Send