Kamerplanten

Een magnoliaboom overplanten - stap voor stap instructies

Pin
Send
Share
Send


Een magnoliaboom kan zeker op elk moment worden getransplanteerd. Er zijn echter een aantal dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat de boom goed groeit op zijn nieuwe locatie.

De herfst is het beste voor verplanten

Het is vaak het geval: je plant een jong boompje en wanneer het is uitgegroeid tot een echte boom, merk je eerst dat het op de verkeerde plaats staat. Natuurlijk kan dit ook met een magnoliaboom gebeuren. Dan is het tijd om aan het werk te gaan en de magnoliaboom te transplanteren.

Wanneer is de beste tijd om te transplanteren?

De herfst is het beste voor het verplanten, omdat de magnoliaboom al zijn bladeren heeft afgeworpen. De tweede beste tijd om de boom te verplaatsen is de lente.

Zo ziet de juiste locatie eruit

Voordat u begint met het verplanten, moet u eerst een geschikte locatie voor de boom zoeken. Magnolia's houden immers van beschutte plekken die gedeeltelijk in de schaduw liggen tot niet volledig zonnig.

Je moet ook onthouden dat een magnoliaboom veel ruimte nodig heeft, omdat magnolia's toch niet moeten worden gesnoeid. Een snee maakt niet uit voor de bomen, maar het kan gebeuren dat lelijke bezemscheuten zelfs een paar jaar later ontstaan.

In het ideale geval is de grond voor de magnolia enigszins zuur. Je kunt ook wat turf- of rododendrongrond mengen tijdens het verplanten.

Hoe een magnoliaboom goed te transplanteren

  1. Kijk naar de kluit van de plant. Je moet het plantgat ongeveer twee keer zo groot maken.
  2. Plaats vervolgens de magnoliaboom in het plantgat en vul alles met aarde.
  3. Omdat magnolia's platte wortels zijn, liggen veel van de belangrijke kleine wortels dicht bij het oppervlak, daarom moet je de boom nog steeds goed water geven. Maar zelfs later is het belangrijk dat u de magnoliaboom altijd van voldoende water voorziet.

Belangrijk:

Zaag de magnoliaboom niet terug. Als takken na een tijdje afsterven, hakt u eigenlijk alleen het dode hout uit. Leestip: zorgen voor magnolia - 4 tips.

Video: Boom snoeien: hoe snoei je bomen? - (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send