Perkplanten

Vermenigvuldig lelietje-van-dalen - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Lelietje-van-dalen zijn giftig

Lelietje-van-dalen voelt zich vooral thuis in schaduwrijke delen van de tuin. Als u uw lelietje-van-dalen wilt vergroten, moet u op een paar dingen letten.

Lelietje-van-dalen zijn giftig
Lelietje-van-dalen bloeien in mei en juni, ruiken heerlijk en zijn ook geschikt als bodembedekker. Waarschuwing: Lily of the valley is giftig! Als je ze wilt vermenigvuldigen, zijn de maanden juni en juli de beste tijd. Om dit te doen, worden de wortels van de lelie van de vallei, die erg plat in de grond groeien, aan de randen met de hand van de grond losgemaakt, vervolgens opgetild en uitgegraven met een schop. Als de wortels breken, is dit niet zo erg, het lelietje-van-dalen is in dit geval zeer robuust.

Vul plantgaten met compost
Nadat je de lelie van de vallei hebt uitgegraven, kun je de planten oppotten of ze elders verspreiden. Schud altijd zoveel mogelijk grond van de wortels. Als alternatief kun je ook wortelstukjes afsnijden. Je moet dit dan plat in de grond leggen, dit gebeurt op een diepte van ongeveer tien centimeter. De plantgaten of plantgoten (voor de wortelstukken) moeten dan worden gevuld met compost, zodat de lelietje-van-dalen perfect kan teruggroeien. De bloemen zijn ook niet bepaald veeleisend als het om verzorging gaat, ze houden gewoon niet van de brandende zon.

Pin
Send
Share
Send