Vaste planten en siergrassen

5 plantaardige ziekten en preventietips

Pin
Send
Share
Send


Late ziekte op tomaten

Heerlijke groenten uit eigen tuin, dat smaakt bijzonder goed. Natuurlijk alleen als het ook gezond is. Hier zijn de vijf meest voorkomende plantaardige ziekten en hoe u deze kunt voorkomen.

Groenten uit eigen tuin smaken bijzonder goed
Groenten zijn niet alleen gezond, ze smaken ook erg goed. Maar het smaakt nog steeds het beste als het niet uit een blik of tas komt, maar uit je eigen tuin. Als je een moestuin bezit, kun je jezelf gelukkig prijzen. Vandaag willen we vijf ziekten en tips voor de preventie van deze ziekten presenteren.

5 plantaardige ziekten en preventietips

  1. Kruidenziekte en bruine rot: deze ziekte kan voorkomen op tomaten en ook op aardappelen. De schimmelziekte beïnvloedt het fruit van tomaten, de bladeren van aardappelen en vervolgens het fruit. In beide gevallen moet u robuuste rassen kiezen en tomaten beschermen tegen de regen. Bij aardappelen moet u zieke bladeren onmiddellijk verwijderen.
  2. Echte meeldauw: kan voorkomen bij alle soorten groenten, maar vooral bij bladgroenten zoals sla, savooiekool of kool. Gebruik schimmelbestendige variëteiten van zaden en zaai de planten niet te dichtbij.
  3. Grijze schimmel: deze schimmel treft vooral al verzwakte planten en verspreidt zich van de bladeren naar de vruchten. Vermijd calciumgebrek en geef niet teveel stikstofmeststoffen. De locatie moet licht en luchtig zijn.
  4. Valse meeldauw: hier krijgen de bladeren gele vlekken, aan de onderkant vormt zich een paddestoelgras. Een zonnige en luchtige locatie is een must, je moet de groenten nooit over de bladeren gieten.
  5. Koolhernia: dit beïnvloedt kool, radijs en radijs. De planten drogen op als ze besmet zijn. Let op de pH in de bodem (pH 7 is ideaal). U moet geïnfecteerde planten verwijderen en weggooien.

Video: Transport: diffusie, osmose, actief transport (November 2020).

Pin
Send
Share
Send