Vaste planten en siergrassen

Wortelsap maken - Een heerlijk drankje toveren

Pin
Send
Share
Send


Wortelen kunnen op veel manieren in de keuken worden gebruikt. Je kunt zelfs een heerlijk sap uit de sinaasappelwortels toveren. Je kunt hier lezen hoe dit werkt.

Wortelsap is gezond voor het lichaam

Wortelen zijn een bijzonder gezonde groente. De vitamine A die het bevat is vooral belangrijk voor de gezondheid van onze ogen. De vitamine kan de huid ook in beperkte mate beschermen tegen zonnebrand. De vitamine A, die daarom in wortelen zit, heeft alleen een positief effect op het lichaam.

Om te profiteren van de positieve eigenschappen van de wortel, hoef je de rapen niet per se als groenten of rauw voedsel te eten, je kunt er een heerlijk sap van maken.

Het goede is dat de wortelen rauw blijven en dat alle waardevolle ingrediënten beschikbaar zijn. Maar nu voor de voorbereiding.

Tips voor het bereiden van het wortelsap

Je kunt puur van het wortelsap genieten of het op verschillende manieren verfijnen. Het is belangrijk dat u een paar druppels bakolie toevoegt. Dit is de enige manier waarop vitamine A en E door het lichaam kunnen worden opgenomen, omdat ze in vet oplosbaar zijn. Dan kunt u zelf beslissen of u het fruitsap fruitig verkiest of dat u tevreden bent met het pure groentesap.

"Tip: Voor de fruitige versie kun je het sap van een appel of sinaasappel toevoegen en op smaak brengen met honing en citroen. Als je het hartiger vindt, verfijn je het drankje met het sap van een tomaat, peterselie en een beetje zout. Een andere manier om groentesap te maken is door het sap van selderij en rode biet toe te voegen.

Sap maken door puree

Als je thuis geen sapcentrifuge hebt, kun je ook een blender gebruiken. Hier zijn natuurlijk de tijd en moeite navenant groter.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Bosch ergonomische MSM66110-staafmixer met accessoires ... 1.725 beoordelingen64,99 € 29,99 €Naar de winkel

"Stap 1:
Eerst wordt een kilo wortelen schoongemaakt, geschild en vervolgens in kleinere stukjes gesneden. Doe deze in een keukenmachine of blender. Je moet de wortels pureren tot ze een pulpachtige consistentie hebben. Meestal moet je wat water toevoegen.

"Stap 2:
De wortelpuree wordt in een grote container gegoten en met 500 ml heet water gegoten. Na grondig roeren het mengsel een half uur laten trekken. Vervolgens wordt het mengsel door een fijne zeef gegoten en het sap wordt in een kan opgevangen.

De pulp wordt uiteindelijk in de zeef uitgeperst met een grote lepel. Het wortelsap is nu klaar en kan naar believen worden verfijnd. Als het sap nog te dik is, kunt u het ook verdunnen met een beetje water.

Gebruik een citruspers

Natuurlijk kun je het wortelsap veel sneller en gemakkelijker krijgen met een speciale sapcentrifuge.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Philips-sapcentrifuge HR1856 / 70 (800 W, 2 liter capaciteit,… 38 beoordelingen119,99 € 99,99 €Naar de winkel

"Stap 1:
Met deze methode wordt de kilo wortelen ook gewassen onder koud water en gereinigd met een groenteborstel. Het hangt van de respectieve sapcentrifuge af of u de wortels in één stuk kunt laten of in stukjes moet snijden.

"Stap 2:
Als er stukken nodig zijn, moeten deze ongeveer vijf centimeter lang zijn. Plaats een glas of een andere container onder de sapcentrifuge om het sap op te vangen. Plaats nu geleidelijk de stukjes wortel in de opening van het apparaat en het afgewerkte sap komt onderaan naar buiten.

U kunt dit ook op uw gemak proeven.

Video: Merlijns toverdrank (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send