Perkplanten

Verhoog anjers - 2 mogelijkheden gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Anjers vermenigvuldigen zich eigenlijk alleen. Als u echter wilt helpen, zijn er twee verschillende opties.

© Mumpitz - Fotolia.com

Kortom, de anjer (Lychnis) heeft geen ondersteuning nodig voor de verspreiding. De planten zaaien zich ijverig. Dit leidt tot opmerkelijke plantentapijten binnen een zeer korte periode, op voorwaarde dat je vervaagde stelen niet op tijd snoeit.

In het algemeen is vermenigvuldiging door deling en door zaden mogelijk.

Verhoog lichte kruidnagel gemakkelijk door deling

Als u nieuwe planten bijzonder snel en zonder veel moeite moet bedienen, betekent dit dat u nieuwe planten krijgt. Als de planten in het voorjaar worden teruggesneden, is de beste tijd om de anjer uit te graven en het wortelgebied in verschillende segmenten te snijden met een scherp mes of een schop. Secties die geschikt zijn voor hergebruik moeten ten minste twee knoppen hebben.

Plant anjers na deling - hoe het werkt

❶ Selecteer locatie
❷ Maak de vloer los en maak deze schoon
❸ Graaf het plantgat uit
❹ Meng het substraat met compost of schaafsel
Einsetzen Zet de plant terug in de vorige diepte
❻ Sluit het plantgat
❼ Druk op de vloer
Ang Water de plant

Voortplanting door zaden

De zaden voor verschillende soorten anjers zijn verkrijgbaar in speciaalzaken. Als je de gelegenheid hebt, kun je ook de zaden van bestaande planten nemen. Zaadcapsules vormen zich van de bloemen en springen in de herfst open. Nu moet je snel handelen, want rupsen smullen graag van de zaden van de anjer.

De vermeerdering door zaden levert geen grote problemen op voor de hobbytuinier. De zaden kunnen direct buiten worden gezaaid of kunnen ook in een geschikt kweekapparaat worden gekweekt. Zaaien achter glas kan in de late winter plaatsvinden. Zaden kunnen direct vanaf mei worden gezaaid. De eerste bloei kan echter worden uitgesteld tot het volgende jaar.

"Tip: Anjers zijn lichte ziektekiemen. Daarom zijn de zaden niet bedekt met aarde, maar slechts licht aangedrukt.

Zaaien stap voor stap uitgelegd

❶ Kies locatie
❷ Verwijder onkruid en stenen van de grond
❸ Maak de grond los en voeg indien nodig compost toe
❹ Zaden aanbrengen
❺ Druk licht op de vloer
❻ Bevochtig de zaden voorzichtig

De aarde mag de volgende dagen niet uitdrogen. Geef matig water en voorkom in elk geval wateroverlast. Als de jonge anjers een paar centimeter zijn gegroeid, moeten ze worden geprikt. De sterkste planten worden in de grond achtergelaten of direct op een andere locatie buiten of in een emmer geplaatst.

Sommige locatievereisten voor geselecteerde soorten anjer

Campion

Vuurkruidnagels houden van een zonnige locatie. Ze hebben ook geen bezwaar tegen de brandende middagzon. De vloer moet doorlatend zijn. Dus maak het substraat losser en meng compost of hoornspaanders als langzame meststof. Vermijden van wateroverlast kan worden voorkomen door een afvoer te leggen.

Alpen anjer

De Alpine anjer staat graag in de volle zon. De grond moet doorlatend zijn, omdat de plant geen wateroverlast verdraagt. Alpine anjers verdragen ook droge secties voor een langere periode en moeten alleen worden bewaterd als de grond al droog aanvoelt.

Witte anjer

De witte anjer heeft ook niets tegen intensief zonnebaden. De plant groeit minder op een schaduwrijke plek en bloeit nauwelijks. Een kleigrond moet worden gekozen als het voorkeurssubstraat.

Kronen van anjer

Crowns Anjers zijn vrij veeleisend en kunnen ook omgaan met arme, voedselarme grond. Een volle zonlocatie is welkom.

Koekoeksbloem

Een volle zonlocatie is ideaal voor de koekoekanjer. De vloer moet er fris en doorlatend uitzien. De planten verdragen geen wateroverlast, dus de vloeistof moet gemakkelijk weglopen.

Vermenigvuldig anjers - de voor- en nadelen

voordelennadelen
De verspreiding is ongecompliceerd en gemakkelijk te doen, zelfs voor minder ervaren hobbytuiniers.Als er geen planten zijn, moeten de zaden worden gekocht.
Zaden kunnen gemakkelijk worden verkregen van bestaande planten.Planten die uit zaden worden gekweekt, beginnen pas in het tweede jaar van staan ​​te bloeien.
Iedereen die op zoek is naar een speciale variëteit in het bed, zal snel vinden wat ze zoeken dankzij de vele variëteiten die op de markt beschikbaar zijn.De locatie en bodemvereisten variëren van soort tot soort.
De verspreiding is meestal succesvol, wat een extra motivatie is voor de hobbytuinier.Als deze praktijken niet worden nageleefd, kan de vermenigvuldiging ook mislukken.

Wat te doen na het planten

Anjers zijn vrij veeleisend. Als je eenmaal de juiste locatie hebt gevonden en de vereisten van je soort anjer kent, zul je lang genieten van de bloeiende tuinplanten. De meeste jonge planten hebben veel vocht nodig en moeten daarom regelmatig water worden gegeven. Als de grond vóór het planten is opgewaardeerd met compost en hoornspaanders, is het niet nodig om verdere bemesting toe te voegen.

"Tip: Veel jonge planten verdragen geen kalkhoudend water, dus water met regenwater in plaats van leidingwater.

Anjers planten in een emmer - waar moet je op letten?

Als de anjers in plantenbakken worden geplaatst nadat ze zijn gegroeid, hebben ze meer onderhoud nodig dan soorten die buiten worden gekweekt. De behoefte aan vloeistof en voedingsstoffen is over het algemeen hoger. Dus geef regelmatig water. Omdat wateroverlast moet worden vermeden, is drainage een voordeel. Zorg ervoor dat de planter voldoende afvoergaten heeft en gebruik aardewerkscherven of grind op de bodem van de pot om het substraat doorlaatbaarder te maken.

Om een ​​rijke bloei te garanderen, is bemesting aan te raden tijdens de groeifase. Een commercieel verkrijgbare vloeibare meststof voor bloeiende planten, b.v. deze. In de winter moet de plantenbak het huis binnengaan. Als anjers ook winterhard zijn, bestaat het risico dat het substraat volledig bevriest en dat de plant geen voedingsstoffen meer kan opnemen.

Video: GTA SAN ANDREAS MINECRAFT MODS (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send