Vaste planten en siergrassen

Hoe beïnvloedt de maan de tuin?

Pin
Send
Share
Send


Talrijke tuinders zweren bij de maan en tuinieren alleen op bepaalde tijden. Als u ook in de kracht van de maan gelooft, moet u hier verder lezen.

© panaramka / stock.adobe.com Al decennia lang weten mensen dat de maan hun leven bepaalt en dat tal van tuinders zweren bij de maan en alleen op bepaalde tijden tuinieren. De maan verwijst vooral naar de voltooiing van het individuele werk. Individueel tuinieren mag dus alleen op bepaalde tijden van de maan worden uitgevoerd. De maankalender is ook gewijd aan tuinieren met verschillende symbolen en verwijst voornamelijk naar de beste periodes voor het zaaien en planten van een breed scala aan sierplanten.

Tip: Houd er altijd rekening mee dat tuinieren niet moet worden gedaan op dagen waarop er geen tuinsymbool in de maankalender staat.

Positie van de maan cruciaal

Tuinieren na de maan is een oude traditie die eeuwenlang individuele buitenactiviteiten heeft bepaald. Vooral in het verleden hebben mensen veel meer aandacht besteed aan de maan en de natuur, dus de meeste tips zijn ook oude adviezen. Dit aspect speelt een belangrijke rol in verband met ongediertebestrijding.

Alles wat met water of vloeistoffen te maken heeft, moet worden beïnvloed door de maan, althans volgens de veronderstelling van alle "maantuiniers". De beslissende factor om al dan niet te werpen is de positie van de maan. De maan staat, net als de zon, soms hoger en soms lager. Deze positie heeft niets te maken met de wassende of afnemende maan, die vaak verward is.

Voorbeelden van tuinieren na de maan

Boekentip: de levendige tuin
  • dalende maan:
    goede planttijd voor groenten (ook oogst), vaste planten en bomen
  • opkomende maan
    goede oogsttijd voor fruit, bloemen en bladeren

Meer informatie over de verbinding tussen de maan en de tuin vindt u in het boek The Living Garden: Gardening at the Right Time - In harmonie met de ritmes van de maan en de natuur lezen.

Pin
Send
Share
Send