Vaste planten en siergrassen

Koriander bewaren - 2 opties gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Verse koriander smaakt het best. Maar wat als je er teveel van hebt? Dan is het de moeite waard om het te bewaren. We presenteren hier twee eenvoudige opties.

Gedroogde koriander is tot 6 maanden houdbaar, koriander is al lang niet alleen gereserveerd voor Aziatische gerechten. Het groene kruid wordt ook steeds vaker in onze keuken gebruikt. Koriander smaakt natuurlijk het beste als hij vers is. Helaas is koriander elk jaar slechts in beperkte mate beschikbaar, net als vele andere kruiden. Dus als u zelfs buiten het seizoen van het heerlijke aroma wilt profiteren, moet u ervoor zorgen dat het op tijd wordt bewaard.

Koriander duurzaam maken - hoe het werkt

Variant 1: Koriander uit de kou

Als je je verse koriander maar een paar dagen wilt bewaren, kun je het beste een plekje in de koelkast vinden. Snijd hiervoor ongeveer 2 cm van de korianderstengels en plaats de koriander in een kom of stenen pot gevuld met water. Zorg ervoor dat de bladeren van de koriander niet in contact komen met het water.

Leg vervolgens een plastic zak over de bladeren. De bladeren en de opening van het glas moeten goed bedekt zijn. Je kunt de koriander vervolgens in de koelkast bewaren. Hier houdt hij zich ongeveer 2 weken goed voorbereid.

»Koriander bevriezen
Je kunt je koriander ook invriezen in plaats van in de koelkast. Hak hiervoor de bladeren en leg ze in porties in ijsblokjesbakken of in een diepvrieszak. De koriander is maanden bevroren.

Variant 2: droge koriander

Als je liever koriander als gedroogd kruid gebruikt, kun je gemakkelijk verse koriander drogen. Snijd hiervoor ca. 2,5 cm van de stelen af ​​en verwijder droge, gele bladeren. Verzamel vervolgens de stelen in een bundel en wikkel een koord om de stelen. Deze afgewerkte bundels worden ondersteboven opgehangen op een luchtige, droge en warme plaats. Je moet direct zonlicht vermijden, anders zal de koriander vervagen.

Het kruid moet na ongeveer 14 dagen zijn opgedroogd. Nu kun je het in een pot of pot met een deksel doen. Gedroogde koriander kan ongeveer 6 maanden worden bewaard.

Video: Words at War: Combined Operations They Call It Pacific The Last Days of Sevastopol (Maart 2021).

Pin
Send
Share
Send