Vaste planten en siergrassen

Koriander planten en verzorgen - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Koriander mag in geen enkele mediterrane tuin ontbreken. Dus hier is hoe je koriander moet planten en verzorgen.

Koriander mag in geen enkele mediterrane tuin ontbreken

Koriander als specerijplant, zoals Vietnamese koriander, is vrij populair in onze kruidenbedden, vooral omdat het kweken en onderhoud heel gemakkelijk te doen is. Koriander is niet alleen een kruidenkruid, maar ook een geneeskrachtig kruid, omdat zijn zaad wordt beschreven als een krampstillend middel bij maag- en darmziekten. Het is dus de moeite waard om dit kruid dubbel in de tuin te planten. Ga als volgt te werk.

Koriander planten

»Koriander buiten planten:

Je kunt de eenjarige koriander in halfschaduw (voor de bladoogst) en in de volle zon (voor de zaadoogst) telen. Zaaien in een veldbed dat vooraf goed met compost wordt geleverd, mag echter niet vóór half april plaatsvinden. En dan produceert hij meestal de eerste zaailingen binnen ongeveer 2 weken. In de regel groeien zelfs 2 zaailingen uit één zaad.

Tip:

In het geval van sterke vriestemperaturen kunt u natuurlijk de voorkeur geven aan koriander op de vensterbank en pas half mei buiten planten.

Zodra de planten relatief stabiel in groei zijn, moet je de koriander individueel transplanteren op een afstand van ongeveer 10 tot 15 centimeter. Je moet dan de jonge planten regelmatig water geven, d.w.z. ze te allen tijde licht vochtig houden.

»Plant koriander in een pot:

Je kunt ook gemakkelijk koriander kweken als een potcultuur op het balkon en terras. Het is raadzaam om wat zand toe te voegen aan de potgrond, die zo voedzaam mogelijk is. Bovendien moet het gebruikte potje een afvoersysteem hebben dat water goed wegvoert.

Coriander goed verzorgen

"Casting:

Koriander voor volwassenen moet droog worden bewaard, d.w.z. geef slechts matig water indien nodig. Koriander verdraagt ​​geen wateroverlast.

"Wieden:

Tijdens het seizoen moet u regelmatig onkruid rond de koriander verwijderen en de grond een beetje losmaken. Bemesting is meestal niet meer nodig.

»Verzamel zaden:

Half juni begint de koriander, die ongeveer 70 centimeter groot wordt, te bloeien, met zijn witte bloemschermen die er heel mooi uitzien. En van augustus tot september vormt het zijn zaden, die u niet alleen voor een nieuwe zaai kunt verzamelen, maar ook als specerij kunt oogsten.

Tip:

Je moet de zaden zo lichtbruin mogelijk oogsten en ze in de zon laten rijpen. Dit leidt tot minder oogstverliezen omdat de zaden snel falen. Bewaar het zaad vervolgens droog.

Maar je kunt ook het kruid (de bladeren) van koriander oogsten - vergelijkbaar met peterselie - en het optimaal gebruiken, vooral in Aziatische gerechten.

Video: Hoe keukenkruiden in leven houden? (November 2020).

Pin
Send
Share
Send