Kruiden

Dwergzonnebloemen planten - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Als je van zonnebloemen houdt, maar ze te groot vindt, moet je gewoon dwergzonnebloemen planten. We zullen u vertellen wat u hier moet overwegen.

Kinderen kunnen dwergzonnebloemen planten

Terwijl conventionele zonnebloemen gemakkelijk tot 3 meter hoog kunnen groeien en bijgevolg hun bloesems nauwelijks zichtbaar zijn, verrukken de dwergzonnebloemen tuiniers met een stralend zicht op kijkhoogte. Omdat de dwergzonnebloemen een gestalte hebben van ongeveer 40 tot 70 centimeter.

Dit is een reden waarom dit type plant populairder is geworden en er zich meer zonnebloemen verzamelen in de tuinen. Een andere reden is dat tuiniers retailers nu zelfs pollenvrije variëteiten aanbieden, wat geweldig nieuws zou moeten zijn voor alle mensen met allergieën.

Dwergzonnebloemen planten en verzorgen - zo is het gedaan

Dwergzonnebloemen planten

Dwergzonnebloemen zijn eenjarige planten en worden van april tot juni buiten gezaaid. Kies een zonnige locatie met voedingsrijke grond (humusrijke grond).

»Tip:

Daarnaast is het raadzaam om de eerste zonnebloempitten (april zaaien) ongeveer 2 weken te laten ontkiemen bij een kamertemperatuur van 20 graden voordat je de resulterende, robuustere plantjes in het soms ijzige veld gebruikt.

Anders zaait u de individuele zonnebloemzaden dun in het veld en plant u een volgend zaad meerdere keren om de twee weken. Op deze manier strekt de indrukwekkende stapel bloemen zich uit tot in de herfst. Bedek de zonnebloempitten met aarde en druk ze licht aan zodat ze worden beschermd tegen schade door vogels.

Je kunt natuurlijk ook dwergzonnebloemen in kuipen zaaien. Zo kunt u uw terras en / of balkon effectief decoreren met zonnebloemen.

»Tip:

Alle zonnebloemen zijn uiterst gemakkelijk te verzorgen en kunnen daarom gemakkelijk worden geplant en verzorgd door kinderen.

Zorgen voor dwergzonnebloemen

Water geven:

Dwergzonnebloemen hebben altijd veel water nodig tijdens hun groei en bloei. Daarom moet je de bloemen 's morgens en' s avonds water geven, vooral op warme tot warme dagen.

Bemesten:

Bovendien zijn de dwergzonnebloemen dol op een extreem stikstofrijke aanvoer (bemesting), die gemakkelijk wekelijks kan worden gedaan.

Ongedierte:

Je moet de dwergzonnebloemen ook beschermen tegen naaktslakken terwijl ze groeien, omdat ze de jonge planten graag aanvallen.

Video: Design for All 5 Senses. Jinsop Lee. TED Talks (November 2020).

Pin
Send
Share
Send