Vaste planten en siergrassen

4 verzorgingstips voor winterharde potplanten

Pin
Send
Share
Send


In de winter ziet de tuin er altijd somber uit. Maar niet als je afhankelijk bent van winterharde potplanten. Ze overleven koude temperaturen goed, maar hebben nog steeds wat onderhoud nodig.

De hulst is een extreem winterharde potplant

Zodat het terras en balkon er in de winter niet helemaal kaal uitzien, kunt u ze decoreren met winterharde potplanten. Deze worden over het algemeen als relatief robuust en robuust beschouwd. Toch moet u de planten in de winter een goede dosis verzorging geven. Er zijn natuurlijk enkele potplanten die zonder veel zorg de winter door kunnen komen, maar alleen als ze goed zijn geplant en je bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt. Als tuinman moet je proberen altijd aan de behoeften van de planten te voldoen. Omdat zelfs als de winterharde kuipplanten de kou goed kunnen verdragen, ze nog steeds een beetje bescherming nodig hebben en helpen om het koude seizoen goed door te komen.

Handige verzorgingstips voor winterharde potplanten

Tip 1 - Licht:

Winterharde potplanten hebben meestal een zonnige locatie nodig met veel licht. Plaats ze op het balkon of terras, zodat u er niets mis mee kunt doen, omdat ze meestal op het zuiden zijn gericht. En dat is op zijn beurt perfect voor de winterharde planten die veel licht nodig hebben.

Tip 2 - Stabiliseer potplanten:

Zorg ervoor dat de potplanten op een beschutte plaats staan. In de winter kan het echt stormachtig worden. Het is daarom belangrijk dat je de winterharde planten stabiliseert voordat het koude seizoen begint. Dat werkt b.v. met klimhulp heel goed. Je kunt de planten ook met een touw aan de huismuur bevestigen.

Tip 3 - waterpotplanten:

Vooral groenblijvende potplanten sterven in de winter van de dorst in plaats van dood te vriezen. Eindelijk, zelfs in de winter, wanneer de zon schijnt, verdampt vocht uit de bladeren. Geef de planten daarom van tijd tot tijd op vorstvrije dagen water. Geef ze echter niet te veel water, omdat ze kunnen rotten.

Tip 4 - Bescherm planten tegen de kou:

De planten zijn bijzonder gevoelig in het wortelgebied in de winter en kunnen beschadigd raken. Zelfs als de planten winterhard zijn. Het is daarom raadzaam om de plantenbakken van onderaf te isoleren tegen de kou van de grond. Het is het beste om de potplanten op een piepschuimplaat te plaatsen. Zodat de planten geen "koude voeten" krijgen. Dan moet je de potten bedekken met fleece, noppenfolie of een kokosmat. Je kunt ook kleinere potten in grotere containers plaatsen en vervolgens de ruimte vullen met een rietje of mulch.

Je kunt de planten zelf gebruiken, b.v. bescherm door het wortelgebied met struikgewas te bedekken. De beste delen van de plant worden het best beschermd tegen de kou en de winterzon met een jutezak of een tuinvlies. De laatste is verkrijgbaar in een breed scala aan maten en ook met motieven (zie bijvoorbeeld hier op Amazon.de).

Mooie winterharde potplanten voor balkon en terras

plantBijzonderheden
Weigela❍ bloeit van mei / juni tot juli
❍ bereiken hoogten tussen 100 en 200 cm
hosta's❍ witte of lichtpaarse bloemen
❍ bereiken hoogten van 10 tot 90 cm
Allium❍ witte, magenta of paarse bloemen
❍ bloeit van mei tot juli
❍ is tussen de 60 en 90 cm hoog
zonnehoed❍ witte, roze of gele bloemen
❍ is tussen 80 en 160 cm hoog
Japanse azalea❍ bloeit roodachtig
❍ is tussen de 20 en 100 cm hoog
wintergroen❍ groenblijvend
❍ glanzend groen blad
Rode vruchten vormen vanaf september
❍ wordt ongeveer 15 cm hoog
Torfmyrtle❍ witte of rode bloemen
❍ witte, roze of rode bessen
❍ is tussen de 100 en 150 cm hoog
salie❍ bloeit van juni tot augustus
❍ blauwviolette bloemen
❍ wordt ca. 50 cm hoog
heide❍ bloeit wit, roze, rood of paars
❍ bloeit van de late zomer tot de winter, afhankelijk van de variëteit
❍ wordt ca. 50 cm hoog
Lenten rozen❍ bloei van februari tot april
❍ bloei wit, roze of donkerrood
❍ bereik een hoogte van ca. 40 cm
tijm❍ lichtroze bloemen
❍ bloeit van juni tot juli
❍ is tussen de 20 en 40 cm hoog
bamboescherm❍ brede bossige groeiwijze
❍ donkergroen, langwerpig blad
❍ wordt tot 250 cm hoog

Video: 5 katvriendelijke kamerplanten (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send