Vaste planten en siergrassen

Rugvriendelijk tuinieren - 5 tips

Pin
Send
Share
Send


Maak uw werk gevarieerd

Velen die graag in de tuin werken, hebben vaak te maken met rugpijn. Er is ook rugvriendelijk tuinieren.

Ontlast je rug
Is er iets dat je in de tuin kunt doen zonder je rug te belasten? Natuurlijk, je zult zeggen, ik lig gewoon in de tuinstoel en doe niets. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste manier, maar wat als de tuin het weer nodig heeft? Wanneer het gazon moet worden gemaaid, de grond losgemaakt en het onkruid onkruid? Dan is niet alleen de tuinman blij, maar ook de achterkant van de tuinman. Maar zelfs het moeilijkste werk in de tuin kan zo worden ontworpen dat je niet het gevoel hebt dat je achteraf wordt gereden.

Hier zijn onze drie tips die zo gemakkelijk te vergeten zijn:

  1. Omdat tuinieren meestal op de grond plaatsvindt, moet u nooit voorover gebogen werken, maar altijd rechtop. Tuingereedschap dat lange stelen heeft of gebogen is, helpt dit te ondersteunen.
  2. Je moet naar beneden gaan, niet voorover buigen, maar buigen. Knielen is ook niet aan te raden, omdat het bovenlichaam ook naar voren is gebogen en dit heeft hetzelfde effect als bij staan.
  3. Maak uw tuin gevarieerd. Eentonige bewegingen die u gedurende een lange periode moet maken, zijn niet goed voor uw rug.
  4. Om ervoor te zorgen dat u zich na het werken in de tuin niet altijd volledig uitgeput voelt, moet u uw lichaam fit houden door b.v. zwemmen of rennen.
  5. Als u bijvoorbeeld moet scheppen, moet u dit vanuit uw benen doen en niet vanuit uw rug.

Het is belangrijk dat u bij het tuinieren altijd gereedschap met een lange steel gebruikt. Gereedschappen met een telescopisch handvat zijn erg goed. Dit is de beste manier om ongunstige werkhoudingen te voorkomen.

Pin
Send
Share
Send