Vaste planten en siergrassen

De meest populaire soorten komkommer en hun eigenschappen

Pin
Send
Share
Send


Komkommers zijn erg populair in de zomer, vooral uit hun eigen tuin. De selectie komkommersoorten is enorm. De meest populaire rassen en hun eigenschappen worden hier gepresenteerd.

Komkommers uit je eigen tuin zijn iets leuks. Het aroma is veel intenser en de kom, waarin de meeste vitamines zitten, kan zonder aarzeling worden gegeten. (Leestip: zijn komkommers gezond?)

Als je komkommers in je tuin wilt kweken, heb je keuze te over. Er zijn talloze soorten en er komen steeds nieuwe soorten op de markt.

Een fundamenteel onderscheid wordt gemaakt tussen slangkomkommers, slakomkommers en ingemaakte en gepelde komkommers. Slangkomkommers zijn de lange vruchten die we ook kennen uit de groentensectie van supermarkten. De meeste hiervan worden in de kas gekweekt. (Leestip: groeiende slangkomkommers - instructies voor kas en veld)

De komkommer is bijzonder geschikt om buiten te kweken. Ingelegde komkommers worden voornamelijk gekweekt voor daaropvolgend beitsen of conserven, zodat ze lang meegaan. Vandaag willen we kort enkele populaire variëteiten introduceren voor het kweken in de tuin.

De meest populaire soorten komkommer in één oogopslag

❀ De F1 hybride variëteiten

Hybriden zijn geschikt voor kruisingen. De 1 achter de F staat voor de eerste generatie. Je kruist twee soorten komkommer om de positieve eigenschappen van beide te combineren. Dit resulteert meestal in variëteiten die veel robuuster en resistenter zijn en ook nog hogere opbrengsten opleveren. Onder deze bittervrije komkommersoorten zijn met name de volgende:

  • Klaro
  • struik
  • kampioen
  • Tanja
  • jazzman
  • Heike
  • Moneta en
  • sprint

aan te bevelen.

❀ Moneta

Moneta is een medium-vroege en bittervrije komkommer voor buitenshuis. Je kunt ze vanaf half mei direct in het veld zaaien of je kunt ze vanaf april in potten of in het koude frame kweken. (Leestip: komkommers plukken - voordelen en instructies gepresenteerd) Deze variëteit geeft de voorkeur aan een zonnige locatie met humusrijke, voedzame en losse grond. De vruchten zijn ongeveer 40 cm lang en kunnen het beste rauw worden geconsumeerd.

❀ Bimbostar

Deze variëteit is absoluut een van de beste augurken voor de tuin. Zelfs als het weer koel en nat is, produceert de plant zaadloze vruchten, elke bloem draagt ​​fruit. De bittervrije variëteit is ook bestand tegen virussen, schurft en meeldauw. Vanaf half mei kunnen de zaden direct in het bed worden geplant. Vanaf begin april is een voorcultuur in het koude frame of op de vensterbank mogelijk. Deze variëteit is ook geschikt voor de kas.

❀ Silor

Deze kleine kaskomkommer met donkergroene vruchten tot 16 cm lang is ook erg productief. Een enkele plant kan tot 40 vruchten produceren in één seizoen, de lange oogstperiode is een van de pluspunten. De vruchten zijn bittervrij en bestand tegen meeldauw en schurft. Het wordt aanbevolen om deze variëteit te verfijnen op de vijgenbladpompoen. (Leestip: komkommers verfijnen - zo gaat het)

❀ Bidretta F1

Dit is een robuuste augurk met stevig fruit en slanke groei. De bittervrije, medium-vroege variëteit bloeit zelfs in zeer slecht weer en is bestand tegen schurft en mozaïekziekte. Rechtstreeks zaaien vanaf half mei. De site moet worden beschut tegen de wind en zonnig met losse grond die rijk is aan humus en voedingsstoffen.

❀ Diamond F1

Deze middelgrote late variëteit is een prachtige azijn en augurk en is volledig bittervrij. De vruchten hebben een glanzend oppervlak en zijn maximaal 9 cm lang. De vruchten zijn bestand tegen meeldauw en kunnen worden geoogst van augustus tot oktober. Voorkweek kan vanaf april in potten plaatsvinden en vanaf half mei buiten zaaien. De grond moet los en voedzaam zijn, de plant heeft veel zon en warmte nodig.

Okus Hocus

Deze variëteit is een ideale augurk en augurk die veel mineralen bevat. De komkommers zijn bittervrij en robuust tegen meeldauw. Zaaien kan vanaf half mei rechtstreeks in het bed plaatsvinden. De locatie moet worden beschermd tegen de wind en in de volle zon, het ras heeft een humusrijke ondergrond nodig. Als de vruchten vroeg worden geoogst, neemt de opbrengst toe. Zaaien moet warm worden gehouden en voorzien van veel oud water bij droog weer.

❀ Restina F1

Dit nieuwe ras van Quedlinburg is vrij van bittere stoffen en bestand tegen meeldauw en andere ziekten. De vroege rijping is een ideale augurk en verrast met een zeer hoge opbrengst. Vanaf april kunt u beginnen met voorkweken in potten, anders vanaf half mei direct in de tuin zaaien. Tijdens de groeifase moet je de planten veel water geven en meststoffen blijven toevoegen. Je zou twee keer per week moeten oogsten omdat de oogstperiode erg lang is.

❀ Delicatesse

Deze variëteit met middellange vruchten is geschikt als komkommer of augurk. Je kunt in april beginnen met voorkweek in het koude frame of in potten, vanaf half mei kunnen de jonge planten de tuin in. De grond moet warm en los zijn en moet ook veel humus en voedingsstoffen bevatten. Het is het beste om de plantgaten met compost te vullen. De oogst vindt plaats in de zomer tot de herfst.

❀ Chinese slangen

Deze lange en slanke komkommers kunnen vanaf half mei buiten worden gezaaid of u kunt kiezen voor voorkweek op de vensterbank of in het koude frame. De grond moet warm zijn, rijk aan humus, voedzaam en lekker los, doe compost in de plantgaten. In de zomer moet u veel water geven en een vloeibare meststof geven. (Leestip: giet komkommers - dit moet u weten) De vruchten bereiken een lengte van maximaal 40 cm en worden vooral aanbevolen als rauw voedsel.

❀ Flamingo F1

Deze hybride is bittervrij en bestand tegen meeldauw, schurft en bladvlekken. Elke bloem van deze huiskomkommer is vruchtbaar, de vruchten bereiken een lengte van maximaal 35 cm. Je kunt de zaden vanaf eind februari in potten planten, je kunt het beste een humusrijke zaadgrond gebruiken. De planten moeten overvloedig worden bewaterd en bemest, de beste manier om de scheuten aan een raster te binden. (Leestip: bemest komkommers - hoe verhoog je je opbrengst) Het is raadzaam om de planten na vier tot zes weken naar lage dammen te transplanteren.

❀ Saladin F1

Een andere bittervrije huiskomkommer is de variëteit Saladin F1, die bijzonder productief is. De vruchten worden ongeveer 35 cm lang en groeien zeer snel. Deze variëteit is echter alleen geschikt voor het kweken in een kas of onder film. De planten hebben vanaf februari de voorkeur in de pot. De behoefte aan water en kunstmest is erg hoog bij deze variëteit.

❀ Tanja F1

Deze komkommer is volledig vrij van bittere stoffen en is tot 40 cm lang. Opbrengsten kunnen zeer vroeg worden verwacht en de oogstperiode is erg lang. Vanaf half mei vindt direct zaaien in het bed plaats, vanaf april kun je verder gaan in potten. Deze variëteit heeft een zonnige plek nodig met humusrijke, losse en voedzame grond. In de zomer heeft ze regelmatig veel water en een goede volle bemesting nodig. De oogst kan dan plaatsvinden tussen juli en september.

❀ Excelsior F1

Deze verfijnde, bittervrije variëteit is even geschikt als augurk en komkommer. Het is bestand tegen meeldauw en schurft en kan ook in de kas worden gekweekt. De vruchten zijn licht stekelig, maar hebben een heel speciaal aroma.

❀ Sonja-komkommer

De komkommer Sonja is een zeer robuuste vrije uitloop en dooskomkommer, die absoluut bittervrij is en vruchten tot 35 cm lang produceert. Je kunt het goed groeien als een organische komkommer omdat het extreem resistent is. De komkommer kan ook goed in de kas worden gekweekt. Het heeft een warme, losse grond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. De locatie moet zonnig zijn. Je moet de scheuten op een rooster vastbinden zodat de vruchten beter kunnen groeien. Het zaaien vindt vanaf half mei rechtstreeks in de open lucht plaats, waarna het oogsten plaatsvindt tussen juli en oktober.

men moet vooral vertrouwen op bittervrije variëteiten die niet gevoelig zijn voor meeldauw.

Video: TOP 10 RAARSTE DIEREN (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send