Vaste planten en siergrassen

De verwaarloosde tuin van de buurman

Pin
Send
Share
Send


Reden voor een geschil: de verwaarloosde tuin van de buurman

Er zijn altijd geschillen tussen buren, inclusief tuinbezitters. Mensen maken ruzie omdat de takken over het hek hangen, omdat ze hardop lachen, of omdat de kinderen buiten spelen. Er zijn veel redenen waarom buurtgeschillen plaatsvinden. Een daarvan is esthetiek.

De esthetiek
Men kan zijn tuin heel mooi opzetten, terwijl de buurman de tijd en het plezier niet doorbrengt en zijn gazon slechts eenmaal per jaar maait, gewoon tuingereedschap laat rond of bouwmaterialen in de tuin opslaat. Dat is vaak een doorn in de zijkant van de buurman met de prachtig aangelegde tuin. Er wordt gefluisterd en gepraat en geïrriteerd. En het volgende argument is al aan de gang. Maar kun je zoiets ook niet verbieden? Esthetiek lijdt immers ook aan deze aandoening.

De wet zegt: Nee, je kunt er geen invloed op uitoefenen. De buurman kan doen wat hij wil in zijn tuin. Er zijn echter grenzen. Als hij nu puin of grof afval voor de neus van de buurman dumpt, ziet het er heel anders uit. Om geen ruzie te beginnen, praat je gewoon met de buurman of laat je de heg hoger worden.

Video: Schrijnende beelden: dieren gered uit 'slechtste dierentuin van Europa' - RTL NIEUWS (November 2020).

Pin
Send
Share
Send