Vaste planten en siergrassen

Verzorgingstips voor bluebells

Pin
Send
Share
Send


Velen kennen klokjes uit de tuin. Maar ze doen het ook behoorlijk goed in de kamer. Dit komt omdat bluebells gemakkelijk te verzorgen zijn. Je hoeft niet veel te doen.

Bluebells zijn continue bloeiers - © acidmit / stock.adobe.com

Hoewel de klokbloem (Campanula) een continue bloeier is, zijn er een paar speciale dingen waar je rekening mee moet houden bij het verzorgen van de plant. Je kunt alleen lang uitkijken naar de mooie en grote bloemen als de individuele verzorgingsmaatregelen voldoen aan de eisen van deze plant. Maar maak je geen zorgen, dit zijn slechts kleine onderhoudsmaatregelen. Je hoeft je dus niet altijd zorgen te maken om de plant.

Locatie en bodem voor boshyacinten

Wanneer u de locatie kiest, moet u ervoor zorgen dat deze zonnig tot gedeeltelijk schaduwrijk is. Het moet ook luchtig zijn. Als je boshyacinten als kamerplanten hebt, moeten de planten zo koel en helder mogelijk zijn. Overigens houden ze helemaal niet van warme verwarmingslucht.

Wat de grond betreft, moet u weten dat boshyacinten de voorkeur geven aan goed doorlatende bodems die niet te kleiachtig zijn. Als u de boshyacinten in de emmer houdt, moet het overtollige irrigatiewater altijd weglopen. Het is daarom het beste om wat tuingrond te mengen met zand of pearlite zodat er geen wateroverlast is.

De belangrijkste zorgmaatregelen in één oogopslag

Water geven:

Bij het gieten hoeft u niet echt op iets te letten en hoeft u niet constant rond te rennen met de gieter. Pas na het planten moet je de grond vochtig houden zodat de klokbloem niet opdroogt. Daarna moet je gewoon regelmatig water geven.

Zorg ervoor dat er geen wateroverlast in bluebells in de emmer zit. Giet daarom altijd het overtollige water weg dat zich in de schotel verzamelt.

Bemesten:

Van april tot rond half augustus moet u de bluebells eenmaal per week bemesten. Commerciële vloeibare kunstmest is hiervoor voldoende.

Achterste deel:

In de regel hoeft u de klokbloem niet te snoeien. Het is voldoende als u regelmatig dode plantendelen verwijdert.

Als de klokbloem zeer krachtig groeit, kan het zinvol zijn om de snoeischaar te gebruiken, zodat de bloemen meer ruimte hebben. Als je dit wilt doen, gebruik je de schaar in het vroege voorjaar of het late najaar. Je kunt de plant ook verdelen zodat de bloemen niet te strak zijn.

Winter:

Boshyacinten die gedijen in de tuin overwinteren ter plaatse. Ze hoeven je niet eens te beschermen tegen de kou. De situatie is anders met bluebells die gedijen in bloembakken (of in de tuin of in het huis). Je zou deze voor de winter in huis moeten zetten. De overwinteringsruimte moet zo donker mogelijk zijn en niet te vochtig. De temperaturen mogen ook niet hoger zijn dan 10 graden Celsius.

Verpotten:

Als je het gevoel hebt dat er meer wortels zijn dan aarde in de pot, dan is het de hoogste tijd om de boshyacinten te verpotten. De nieuwe bloempot moet dan twee keer zo groot zijn als de oude. Vervang de oude aarde door nieuwe.

Video: Verzorgingstips voor bloemist (November 2020).

Pin
Send
Share
Send