Vaste planten en siergrassen

Een terras opzetten - 4 tips

Pin
Send
Share
Send


Een terras opzetten is niet moeilijk, omdat winkeliers hier veel leuke meubels hebben. En let dan op onze tips, dus het wordt echt gezellig op je terras.

Tweede woonkamer: het terras

Vooral in de zomer dient het terras altijd als een tweede woonkamer. Hier kunt u ontspannen, ontbijten met het hele gezin, familieleden om een ​​salontafel vragen of met vrienden tot laat in de nacht feesten. Daarom moet u uw terras mooi ontwerpen of inrichten en het beste tuinmeubilair selecteren om uw verblijf buiten zo aangenaam mogelijk te maken. U kunt dus gemakkelijk een oase van rust buiten bouwen, die u uitnodigt om te blijven hangen, vooral in de zomer.

Volg gewoon onze 4 tips bij het instellen en het wordt echt gezellig op uw terras.

Een terras opzetten - 4 tips

Tip 1 - kies de juiste zitplaatsen:

Het beste tuinmeubilair voor het terras is te vinden in winkels, vooral de online handel biedt tal van ideeën voor het verfraaien van het terras. De zitmogelijkheden zijn bijzonder belangrijk. Welke versie het meest geschikt is voor uw terras, hangt af van hoe groot uw terras is en hoeveel mensen het regelmatig gebruiken.

In principe:

Als het gebied erg klein is, mag het meubilair niet te omvangrijk of breed zijn. Voor zeer kleine gebieden, b.v. Tuinmeubelen gemaakt van rotan of delicate ijzeren frames zijn het meest geschikt. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, zijn gemakkelijk te verplaatsen en zien er elegant uit.

Als er meer ruimte beschikbaar is, kunt u ook kiezen voor rustieke stoelen van hout of plastic. Houten meubels zijn meestal iets duurder en vereisen meer onderhoud (verzorgingstips), maar het is veel leuker om naar te kijken.

Tip 2 - Richt een ontspanningshoek in:

Maar niet alleen tafels en stoelen zijn een belangrijk element op het terras. Er moeten voldoende ligweiden op het terras zijn om te lezen of een dutje te doen. U kunt het beste eenvoudig een kleine ontspanningshoek op het terras opzetten.

Het beste tuinmeubilair voor het terras, waar u heerlijk kunt ontspannen, zijn b.v. Ligstoelen die aan het hoofdeinde en het voeteneinde verstelbaar zijn. Met een goed kussen kan het vele uren worden gebruikt.

Een strandstoel die op het terras kan worden geplaatst, herinnert aan de laatste vakantie op het strand. Deze rustieke stoelen en ligstoelen, meestal gemaakt van rieten, bieden niet alleen ruimte om te lezen of te rusten, maar bieden ook bescherming tegen de zon, wind of regen dankzij hun dakbedekking. Het beste tuinmeubilair voor het terras zorgt dus voor een perfect buitenverblijf.

Tip 3 - bescherming tegen zon en hitte:

Zonder zonbescherming is het niet mogelijk om lang buiten te staan, vooral niet in de zomer. Daarom hoort een parasol bij elke zitgroep. Paraplu's zijn eenvoudig in te stellen, ze staan ​​in een standaard van kunststof of gietijzer en hun hellingshoek kan worden aangepast. Dergelijke paraplu's staan ​​echter ook snel in de weg, het risico op struikelen is niet onbelangrijk.

Paraplu's die vrij boven de tafel zwaaien zijn veiliger en eleganter. Ze worden hangend aan een steun geïnstalleerd, die zich aan de huismuur of aan de rand van het terras bevindt. Een zonzeil of een luifel die zich over het terras uitstrekt, zijn verder goede beschermingsopties tegen fel zonlicht.

Extra tip:

Een parasol ziet er bijzonder elegant uit als deze overeenkomt met de kleur van de bekleding van de stoelen.

Tip 4 - Grill:

Geen zomer is perfect zonder barbecue. Het beste tuinmeubilair voor het terras is daarom inclusief een grill. Er zijn hier ook tal van varianten. Een metalen rooster dat na gebruik kan worden opgevouwen en in de hoek kan worden geplaatst, is bijvoorbeeld eenvoudig in te stellen.

Als je vaak grilt, kun je beter een vaste of gemetselde grill gebruiken. Het is het beste om het op een niet zo drukke hoek op het terras te plaatsen. Hij is dus altijd voor u beschikbaar. In principe is grillen geen kunst op zich, maar als beginner moet je advies vragen aan gespecialiseerde detailhandelaren over welk model bijzonder geschikt is voor jou.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

»Terras - materialen en gebruik
»Welke grill gebruiken? - Voor- en nadelen

Video: Hoe bestrating, sierbestrating, tuintegels aanleggen als oprit, terras of tuinpad Tip - MHOLF (Maart 2021).

Pin
Send
Share
Send