Kruiden

Overwinterende terrasplanten - 3 tips

Pin
Send
Share
Send


Je moet goed zorgen voor terrasplanten in de winter

De winter is de rusttijd voor planten. Maar dat betekent niet dat u ze niet langer hoeft te onderhouden. Zodat b.v. Om terrasplanten te kunnen overwinteren, moet je ze regelmatig controleren.

Verpak planten goed
Meestal wil je alles zo goed mogelijk doen, zodat de planten de winter zonder problemen kunnen overleven. Maar ook hier kun je fout gaan. Als je planten op het terras of balkon overwinteren en ze al hebben verzorgd en goed verpakt, dan is dit de eerste juiste stap. Om je de winter goed te laten overleven, hebben we nog drie andere belangrijke tips voor je.

Overwinterende terrasplanten - 3 tips

  1. Vergeet niet om de planten water te geven! Groenblijvende planten hebben zelfs in de winter water nodig. Daarom moet je niet stoppen met gieten. Je moet ook de onderzetters van onder de bloembakken verwijderen, omdat deze in de vorst kunnen bevriezen en dit kan wortelrot veroorzaken.
  2. Als je de bloempotten met noppenfolie hebt ingepakt, zorg er dan voor dat de grond niet door de folie wordt bedekt. Dit heeft invloed op de ademhaling.
  3. Verwijder de sneeuw niet als het aan uw planten sneeuwt. Als het niet kan worden gedragen, valt het vanzelf af, de rest is een natuurlijke hittebescherming.

Pin
Send
Share
Send