Kruiden

Vermenigvuldig dragon: dit wordt bereikt door stekken en onderstamverdeling

Pin
Send
Share
Send


Dragon is een kruid dat je nooit genoeg in de tuin kunt planten. Ontdek hier hoe u gemakkelijk dragon kunt verspreiden.

© kolesnikovserg - Fotolia.com

Dragon is verkrijgbaar in drie basistypen: Duitse, Franse en Russische dragon. Duitse en Franse dragon smaken erg aromatisch en zijn populaire culinaire kruiden. Russische dragon heeft daarentegen een nogal bittere smaak. Het wordt echter niet alleen gebruikt voor kruiden. De jonge scheuten kunnen zelfs als groenten worden gekookt. Het is dus de moeite waard om alle drie de rassen in de tuin te kweken.

Ze kunnen zelfs heel goed worden vermeerderd via stekken. De wortelverdeling is ook succesvol. Als u geen eigen dragonplanten heeft, kunt u ook jonge planten of kiemzaden kopen bij gespecialiseerde dealers, omdat het verwijderen van zaden uit bestaande struiken over het algemeen niet werkt.

Vermenigvuldig dragon met stekken

❶ De methode is eenvoudig en veilig. Snijd hiervoor de kruidachtige scheutuiteinden in de late zomer af, net onder een bladknoop. Elke snede moet ten minste drie tot vier paar bladeren in het bovenste gedeelte hebben. Ontblader de onderste helft volledig.

❷ De stekken moeten vervolgens afzonderlijk in kleine kweekpotten worden geplaatst. Een mengsel van turf en zand of een speciale teeltgrond is geschikt als substraat. Wees voorzichtig, want de scheuten zijn dun en delicaat. Boor daarom het plantgat voor met een prikstok.

❸ Plaats vervolgens de scheut en druk voorzichtig op de grond rondom. Giet voorzichtig en bevestig vervolgens een deksel gemaakt van transparante film over de pot. Je moet deze folie elke dag luchten. Bovendien moet u de grond altijd licht vochtig houden.

❹ Wanneer de stekken bovenaan ontspruiten, kun je zien dat de eerste wortels ondergronds groeien. Dragon is winterhard, maar jonge planten brengen de eerste herfst en winter beter binnenshuis door. Een lichte, koele kamer werkt goed. De film is niet langer nodig. Geef in de winter zeer matig water. De aarde mag niet volledig uitdrogen.

❺ Plaats in het voorjaar de planten in grotere potten met normale grond. Dragon groeit goed in emmers en bloembakken, maar kan ook buiten groeien. Als je de jonge dragonstruik in de tuin wilt planten, wacht dan tot half mei. Jonge dragonplanten in potten moeten ook worden beschermd tegen de laatste vorst.

❻ In het eerste levensjaar zijn de dragonplanten nog een beetje gevoelig. Verwijder daarom regelmatig onkruid wanneer de jonge struiken in het bed groeien. Een steun met een houten stok is ook nuttig.

Vermenigvuldig dragon door de wortelstok te delen

De verdeling van de wortelstokken is een heel eenvoudig proces. Je vermenigvuldigt niet alleen je planten, je zorgt er ook voor dat de dragonpopulatie regelmatig wordt vernieuwd. Het kruid draineert de grond en moet om de vier jaar van plaats veranderen. Je kunt je planten natuurlijk ook vaker vermenigvuldigen met de wortelverdeling.

❶ Graaf de plant uit in het voorjaar of haal hem uit de pot.

❷ Verdeel vervolgens de wortelstok in verschillende secties met een schop of een scherp mes. Elk afzonderlijk stuk moet ten minste twee tot drie knoppen hebben.

❸ Plaats nu de secties op de nieuwe locatie of in voorbereide containers. Ze groeien meestal goed en hebben, afgezien van water en een voedingsrijke grond, geen complex onderhoud nodig. Een mengsel van een derde van klei, compost en zand of een speciale grond voor culinaire kruiden is geschikt als substraat in de pot.

Video: How to Train Your Dragon: The Hidden World (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send