Perkplanten

Nasturtium planten - zo kan het binnenshuis worden gekweekt en in de tuin worden gezaaid

Pin
Send
Share
Send


Niemand mag zonder nasturtiums in de tuin. Omdat het er niet alleen goed uitziet, smaakt het ook heerlijk kruidig ​​en drijft ongedierte weg.

Nasturtium wordt erg breed

De Oost-Indische kers is zowel een sier- als een nuttige plant en een echt lust voor het oog in de tuin. Bovendien is het gemakkelijk te planten en is het ook zeer gemakkelijk te verzorgen. Het heeft dus niet veel nodig om krachtig te groeien. Daarom kan iedereen ze in de tuin planten.

Als je de nasturtium in de tuin, op het balkon of op het terras wilt meenemen, dan heb je de keuze tussen groeien op de vensterbank in het huis of zaaien in de tuin. Het maakt niet echt uit welke variant u kiest. De planten, die net zo lekker zijn als ze bloeien, gedijen uitstekend met beide methoden.

Liever nasturtiums in het huis

U kunt vanaf begin februari de voorkeur geven aan Oost-Indische kers op de vensterbank in het huis. Je hebt nodig:

  • Nasturtium zaden
  • Kweeksubstraat (veen-zandmengsel of tuingrond)
  • Kweekpotten (diameter ca. 6 cm)
  • Vershoudfolie
  • elastiekjes

Je kunt ook Oost-Indische kers zaden kopen in tuincentra of online (bijvoorbeeld bij Amazon). Soms worden ze ook aangeboden in de discounter. Houd gewoon je ogen open.

Dit is hoe:

❶ Laat de Oost-Indische zaden een paar uur in water weken.

❷ Vul vervolgens het substraat in de groeiende potten, doe twee tot drie zaden in elke pot en strooi er nog een dunne laag substraat op.

❸ Bevochtig vervolgens de zaden een beetje, bedek de potten met huishoudfolie en fixeer ze met een rubber.

❹ Plaats nu de potten op een lichte plaats op de vensterbank. De kamertemperatuur moet tussen 18 en 22 ° C liggen.

Kap De kiemduur van de Oost-Indische kers is nu ongeveer twee tot drie weken. Houd het substraat gedurende deze periode matig vochtig en geef de zaailingen later regelmatig water.

❻ Na de ijsheiligen half mei kun je de nasturtium in de tuin zetten. Teelt in een emmer of balkonbak is ook zonder problemen mogelijk.

Zaai Oostindische kers in de tuin

Als de teelt in huis te omslachtig voor je is, kun je de nasturtium vanaf half april direct in het veld zaaien.

Dit is hoe:

❶ Laat de zaden ook een paar uur zwellen met deze methode.

❷ Houd vervolgens voldoende afstand van ten minste 30 centimeter in de rij, omdat de Oostindische kers snel in de breedte groeit. Kies daarom altijd zorgvuldig uw locatie, want eenmaal gezaaid of geplant in de tuin, moeten de planten op hun locatie blijven. De Oost-Indische kers tolereert verandering van locatie niet goed.

❸ Plaats nu de zaden ongeveer 3 centimeter diep in de aarde. Bedek ze vervolgens met een beetje aarde en druk ze een beetje naar beneden.

❹ Nu hoef je alleen maar de zaden water te geven en het geheel gelijkmatig vochtig te houden.

Zo ziet de juiste locatie eruit

Kies een gedeeltelijk schaduwrijke tot volle zonlocatie. Hoe meer zonlicht de Oost-Indische kers krijgt, hoe overvloediger je planten zullen gedijen. Als u een schaduwrijke locatie kiest, moet u verwachten dat uw Oostindische kers niet zal bloeien of slechts zeer dun zal bloeien.

De grond op de site moet doorlatend en los zijn. Als de grond in uw tuin sterk verdicht is, kunt u deze eenvoudig optimaliseren met verse compost en zand.

Tip:
Als geschikte klimhulpmiddelen zoals een hek of een latwerk beschikbaar zijn, groeit de nasturtium gemakkelijk op. Bij het kweken in een emmer of balkonbak kunnen de hangende, bloeiende scheuten ook worden gebruikt om aantrekkelijke visuele effecten te bereiken.

Video: Wildplukken met Edwin Florès in Sonsbeekpark Arnhem (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send