Kruiden

Dragon planten: tips over locatie, plantaankoop en planten

Pin
Send
Share
Send


Als u dragon in de tuin wilt planten, moet u onze eenvoudige stapsgewijze instructies volgen en niets staat een rijke oogst van het aromatische kruid in de weg.

© fotolesnik - Fotolia.com / Dragon mag in geen enkele keuken ontbreken

Er is niets beter dan groenten en fruit uit uw eigen tuin. In eigen huis geteelde kruiden zijn ook goed. Als je dit jaar dragon (Artemisia dracunculus) wilt kweken, moet je het kruid in april kopen in de vorm van voorgekweekte planten. Als je dragon als specerij wilt gebruiken, kies dan Duitse of Franse variëteiten, omdat ze de meest intense smaak hebben. Wilde variëteiten zien er mooi uit, maar ze hebben weinig aroma te bieden vanwege hun lagere gehalte aan etherische olie.

Kies locatie voor dragon

Dragon waardeert een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locatie. De grond ter plaatse van de planten moet goed losgemaakt zijn, vochtig, maar nooit permanent nat. Een hoog humusgehalte en een neutrale pH van de grond tussen 6 en 7 bevorderen de groei. De planten verdragen lichte afwijkingen goed.

Ook belangrijk bij het kiezen van een locatie: probeer de dragon niet in de buurt van andere kruiden te plaatsen. De planten zijn niet erg succesvol in de strijd om voedingsstoffen en mogen geen direct aangrenzende concurrentie hebben. Aanbevolen literatuur: welke kruiden horen bij elkaar?

Dit is hoe dragon correct is geplant

❶ Plant uw dragon van half april tot begin mei. Plaats de potten op de dag van het planten in een kuip of emmer met schoon water totdat de kluit goed is doordrenkt. Zodra de bubbels niet meer opstijgen, verwijder je de potten en leg je ze opzij.

❷ Maak nu de grond in het bed diep los met een schop of tuinklauw en verwijder alle wietwortels.

❸ Graaf vervolgens plantgaten ongeveer 50 centimeter uit elkaar. De gaten moeten ongeveer twee keer zoveel volume hebben als de kluit van de dragon.

❹ Plaats de wortelkluiten in de plantgaten en vul ze met aarde. Als je verse compost hebt, gebruik deze dan, anders verwijder je gewoon de grond van het bed.

❺ Als je iets goeds voor je dragon wilt doen, leg dan een dunne laag fijn grind rondom de planten na het planten. Het grind gaat verdamping tegen, zodat je de dragon niet zo vaak water hoeft te geven in het warme seizoen. Onkruid is ook moeilijk door een laag grind te dringen. Bovendien ziet zo'n krans van lichte stenen er gewoon geweldig uit.

Video: Dragon Fruit Planting Experiment Dragon Fruit Garden (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send