Kruiden

Bevriezen Koriander - Hoe het goed te doen

Pin
Send
Share
Send


Het hele jaar door genieten van verse koriander? Het werkt. Het enige wat u hoeft te doen is de koriander bevriezen. Je kunt nog tot 6 maanden later met verse koriander kruiden.

Veel kruiden kunnen in porties worden ingevroren, zoals bij veel verse kruiden, kan koriander te veel worden gekocht of in de tuin worden geoogst en vervolgens worden geconfronteerd met het probleem: wat moet ik ermee doen? Het is niet altijd mogelijk om direct een grote hoeveelheid verse koriander te verwerken of te consumeren. Het is dus logisch om het kruid te bewaren.

Een zeer eenvoudige en gemakkelijke manier is om te bevriezen. Als je het goed doet, heb je altijd een paar verse korianderblaadjes bij de hand.

Koriander bevriezen - 2 opties gepresenteerd

U kunt koriander zowel als een grotere bundel in een diepvrieszak als in porties in de vorm van ijsblokjes invriezen. Welke variant u gebruikt, hangt volledig af van of u meer of minder bladeren wilt gebruiken.

➔ Koriander in de diepvrieszak

1Was de verse takken en droog ze vervolgens. Keukenpapier is hier het meest geschikt voor. Plaats de koriander eenvoudig tussen twee lagen papier en dep voorzichtig.

2 Snijd vervolgens de bladeren in handige stukjes met behulp van een mes of een keukenschaar. Leg deze losse vellen zodanig op een bakplaat met bakpapier dat ze niet op elkaar liggen. Anders bevriezen de bladeren in een brok.

3 Leg de bakplaat nu ca. 20 - 30 minuten in de vriezer. Dit bevriest de bladeren en maakt het gemakkelijker om ze in de diepvrieszak te gieten.

4 Plaats na het invriezen de bladeren met 50 ml water in een diepvrieszak, die het best wordt geëtiketteerd met de datum, hoeveelheid en inhoud.

Indien correct gedaan, kan de koriander gemakkelijk maximaal 6 maanden in de vriezer blijven.

➔ Koriander in een primeur

Als u koriander in handige portiegroottes wilt invriezen, kunt u met een ijsblokjescontainer werken.

1 Voor deze methode moet de koriander ook eerst worden gewassen. Dan is het druppelen in een zeef voldoende.

2 Snijd vervolgens de bladeren eenvoudig in fijne reepjes. Doe deze strips vervolgens in een ijsblokjescontainer, ongeveer 15 - 20 g per compartiment.

3 Vul de afzonderlijke compartimenten tot de rand met water, bij voorkeur met een kleine pollepel of steelpan, en plaats dit mengsel in het vriesvak.

Dus je hebt praktische portiegroottes voor verse koriander en je kunt de blokjes indien nodig gewoon in een saus of soep doen. Dus de koriander hoeft zelfs niet van tevoren te ontdooien.

Video: Tuinbonen dubbel doppen - Allerhande (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send