Vijverplanten

Geef de voorkeur aan selderij - stap voor stap boven robuuste planten

Pin
Send
Share
Send


Zelfs thuis gekweekte planten zijn een trots van de hobbytuinier. Selderij is ook gemakkelijk te kweken.

Selderij kweken in de tuin: er zijn twee opties voor de hobbytuinier. Of hij haalt planten uit het tuincentrum of tuincentrum in mei, of hij kweekt zijn jonge planten zelf.

Dit is mogelijk zonder veel moeite en speciale tuinvaardigheden. De tuinliefhebber kan dus uitkijken naar zelfgekweekte, mooie en robuuste planten en een goede oogst.

Het zaaien begint in februari

Stap 1: Omdat selderij relatief langzaam spruit, zou je eind februari of begin maart moeten beginnen met zaaien. Zaai de zaden op dit punt in een kom met zaaigrond en druk ze slechts licht aan. Selderij is een lichte kiem, dus je moet de zaden niet met aarde bedekken.

Stap 2: Houd de zaden vochtig en zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 18 tot 22 ° C. Dan kiemt de selderie binnen 14 dagen.

Stap 3: Zodra de eerste juiste selderbladeren verschijnen na de zaadlobben, kun je de planten verplaatsen. Giet hiervoor goede grond in kleine plantpotten, geef ze water en plant de selderplanten. Voeg ten slotte wat aarde toe en druk het voorzichtig aan.

Stap 4: Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en de temperaturen gelijk houdt, dan zijn de selderplanten half mei sterk en goed beworteld.

Stap 5: Nu kun je de jonge selderij uitplanten.

Selderij houdt niet van koele temperaturen. Let daarom zowel op bij het uittrekken als bij het uitplanten. Als het te koud is of als er nachtvorst is, bedek dan de planten of breng ze naar huis.

Video: Chicken garlic op exclusieve Javaanse saus (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send