Kruiden

Cola kruid planten - hoe het is gedaan

Pin
Send
Share
Send


Er zijn echt de vreemdste planten. Dit omvat bijvoorbeeld het colakruid. Lees hier waarom dit wordt genoemd en hoe het wordt geplant.

Colakruid smaakt goed en is een geneeskrachtig kruid

Net wanneer de naam klinkt, krijgt de kruidenboom, die tot 1,5 meter hoog wordt, snel de grootste aandacht van tuiniers. Dit kruid ruikt niet alleen naar cola, maar smaakt er ook naar. Het is geen wonder dat het colakruid steeds populairder wordt in Duitse tuinen.

De robuuste en gemakkelijk te onderhouden vaste plant, die in de zomer met mooie gele bloemen wordt geleverd, kan zelfs op veel manieren worden gebruikt. Het spijsverteringskola-kruid bevat b.v. een etherische olie, die zijn helende eigenschappen kan ontwikkelen voor huidziekten, evenals reuma en jicht. Vraag de natuurgeneeskundige gewoon hoe je dit kruid het beste kunt gebruiken tegen reuma, jicht en huidziekten.

Zodat u het colakruid op elk gewenst moment thuis kunt hebben, willen we hier uitleggen hoe de vaste plant kan worden geplant en gebruikt.

Plant cola kruid

Het mediterrane colakruid houdt van de volle zon en verdraagt ​​daarom goed droge, zij het humusrijke tot kalkrijke grond. Het is echter het beste om de grond elk jaar met compost te verrijken.

Tip:

Je kunt zelfs een planthaag heel goed maken met colakruid, omdat je de vaste plant gemakkelijk in vorm kunt snijden.

Je kunt het colakruid, dat vaak de zwijndiamant wordt genoemd, in het vroege voorjaar (vanaf april) buiten planten. Het is aan jou of je jonge planten koopt in gespecialiseerde winkels en ze direct in de tuin gebruikt, of het kruid zelf kweekt via zaden.

Zorgt goed voor colakruid

»Bezuinigen:

Het meerjarige, winterharde colakruid begint vanaf juli elk jaar te bloeien, tot de herfst blijft de bloei licht en los. In het late najaar moet u dan intensief snoeien op de vaste plant zodat deze in het komende voorjaar weer volumineus kan ontkiemen.

»Water geven / bemesten:

Bovendien hoeft u het colakruid alleen gedurende langere droge periodes water te geven. U moet echter beslist geen wateroverlast voorkomen. En bemesting is alleen nodig als dat nodig is.

"Winter:

Extra bescherming in de wintermaanden is niet nodig. Je kunt de plant echter stapelen met bladeren of herfstbladeren, waarvan het rotten uitstekende voedingsstoffen biedt.

Gebruik van het colakruid

Je kunt het colakruid elke herfst oogsten en het op elk moment als vlees- en viskruid gebruiken. Dit kruid kan ook worden gebruikt om salades te verfijnen of in kruidenkwark en sauzen. Het wordt vaak gebruikt als additief in kruidenthee om hun smaak aanzienlijk te verbeteren.

belangrijk:
Gebruik of consumeer alleen de bladpunten van het colakruid, omdat het hele blad extreem bitter smaakt.

Video: peterselie (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send