Kamerplanten

Struiken snoeien - waar u op moet letten!

Pin
Send
Share
Send


Om amandelbomen en dergelijke regelmatig te laten bloeien, moet je deze struiken snoeien. Dat wil zeggen, snij de scheuten na de bloei.

struikgewas zijn eigen planten die je niet zomaar leuk vindt cut back kan als je wilt. Vooral niet als je wilt dat ze krachtige bloemen ontwikkelen. Kortstondige scheuten vormen bijvoorbeeld de Spiraea of ​​de amandelboom.

Cap schiet
Als u helemaal niet snijdt, verschijnen de bloemen niet snel. Daarom moeten de scheuten waarop de bloemen werden gevormd na de bloei worden gesneden.

Snijd oudere scheuten dicht bij de grond af
Bovendien worden alle scheuten die ouder zijn dan drie jaar afgesneden dichtbij de grond. Om dit te doen, moet je natuurlijk je struik kennen en misschien ook de leeftijd van de struiken noteren in je tuinplanner (die je hopelijk zult hebben).

Speciale kenmerken van bessen en forsythia
Met bessen en forsythia ziet het er bijvoorbeeld een beetje anders uit. Hier kunt u alleen bloeiende scheuten die ouder zijn dan drie jaar verminderen. Alle anderen, vooral degenen die vers uit de grond groeien, stoppen.

Verdunde bloemrijke scheuten
De bloemrijke scheuten kunnen worden uitgedund. Dit geeft de jongere scheuten meer kracht en versterkt hun groei. U kunt erachter komen welke struiken zijn gesneden en hoe in uw kinderkamer.

Video: struikrozen snoeien: tips van om struikrozen te snoeien (November 2020).

Pin
Send
Share
Send